Két új járatot indít és egy újabb gépet hoz Budapestre a jövő nyáron a Wizz Air!

A nyári menetrend közeledtével és a versenytárs Ryanair már jóval előbbi bejelentései után ideje volt, hogy a Wizz Air is elkezdje budapesti újdonságait megosztani a nagyközönséggel. Habár az elmúlt hetekben Váradi Úr a Forbes magazinban megjelent interjúban tett nyilatkozata szerint - "még vannak nyulak a kalapban, jönnek még bejelentések" - valami nagyobbat és valljuk be több új útvonalat vártunk, a mostani felhozatal még csak két új útvonalból áll (amit remélhetőleg még egy pár követ az elkövetkező időszakban): London-Gatwick és Oslo-Gardermoen. A két újdonság mellé a társaság sűríteni fogja a Tel-Aviv, Frankfurt és a Szentpétervár járatokat is a jövő nyár során.

46517307_1941599772584099_8721925018679771136_n.jpg

A Wizz Air a mai napon bejelentette, hogy egy új repülőgép érkezésével, 2 új útvonal indításával London Gatwick (2019 március 31-től) és Oslo-Gardermoen (2019. április 5-től) irányába, valamint 3 népszerű útvonal járatsűrűségének megemelésével tovább bővíti budapesti hálózatát. A jövő évben a WIZZ összesen heti 17 járatindítással bővíti budapesti menetrendjét, amellyel a magyar fővárosból elérhető 2019-es kapacitása 6 millió utas fölé emelkedik – ez éves szinten 8%-os növekedésnek felel meg.

London Gatwick-nél az easyJet, míg Oslonál a Norwegian  járatai jelentenek versenytársat az útvonalon. Gatwick repülőteréről a Wizz eddig csak Bukarest felé tartott fenn járatokat. Bár a Wizz Air most bejelentett új útvonala is több, mint a semmi, összehasonlításképpen a Ryanair a következő szezonban 4 új járatot indít Budapestről.

Sűrítések 2019. március végétől:

Budapest-Frankfurt: heti 7 helyett heti 10 járatpár

Budapest-Szentpétervár: heti 4 helyett heti 5 járatpár

Budapest-Tel-Aviv: heti 10 helyett heti 12 járatpár

Az Airbus A321 2019 márciusában csatlakozik a Wizz Air budapesti flottájához, ami közel 120 millió dolláros befektetést jelent a WIZZ részéről Magyarországon, és 42 újabb közvetlen helyi munkahelyet teremt a légitársaságnál. A Budapesten szolgálatba álló, valamint a korábban bejelentett, 2018 decemberében Debrecenbe érkező Airbus A321-es repülőgéppel a Wizz Air magyarországi flottája 16 tagúra növekszik, ebből 14 a budapesti, 2 pedig a debreceni bázison teljesít majd szolgálatot. A flottabővítés éves szinten 8%-kal növeli a Wizz Air magyarországi kapacitását, ami részben új útvonalak indításának, részben a népszerű meglévő járatok gyakoriságának növekedésének köszönhető.

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyarországi bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 14 repülőgéppel. A légitársaság 2018 végéig több mint 5 millió utast szállít Magyarországról induló és az országba érkező járatain, ami meghaladja bármely más légitársaság egy év alatt valaha elért magyarországi forgalmát, és évi 20%-os növekedést jelent. A legfrissebb adatok szerint a légitársaság tevékenysége közvetetten több mint 3800 munkahely megteremtését támogatja 2018-ban.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: "A mai bejelentéssel a Wizz Air tovább erősíti vezető pozícióját Magyarországon. A budapesti flottához csatlakozó új, csúcstechnológiát képviselő repülőgép nem pusztán új úticélokat és népszerű útvonalaink járatsűrűségének növekedését jelenti, de további helyi munkahelyeket is teremt a légitársaságnál és üzleti partnereinknél, valamint stimulálja a helyi turizmust és a vendéglátóipart. Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air továbbra is erősen elkötelezett Magyarország iránt, és egyre több magyar ügyfélnek biztosít mind változatosabb lehetőségeket a megfizethető utazásra."

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!