Akár újabb amerikai légitársaságot is hozhat Budapestre az American Airlines sikeressége?!

Belsős crew fórumon hangoztak el dicsérő mondatok a most májusban indult, a Közép-Kelet-európai piacot meghódító új prágai és budapesti American Airlines járatokkal kapcsolatban.  Az American már az indulás előtt hangoztatta elégedettségét a foglalási adatokkal kapcsolatban, de most már biztosan látszik, hogy bővítési szándékai is vannak az új járatokat illetően.

32089592_2236262946400688_5466146839726129152_n.jpg

A foglalási rendszer adatai alapján már biztos, hogy jövő május 3-án újraindul az American Airlines Philadelphia-Budapest és Philadelphia-Prága járata, mely akár már a jövő évben nagyobb géppel vagy a szezonális működés elhagyásával közlekedhet, hiszen a fórumon megjelent alelnöki nyilatkozat szerint az American következő lépése a jól működő Kelet-európai járatainak bővítése, mely több „szolgáltatást” vonna maga után a piacon.

Megjegyzik, hogy a két járat ASM teljesítménye eddig elképesztő eredményt mutat. Az AMS teljesítmény a légitársaságok utasszállító kapacitásának egyik fontos számítási értéke, mellyel kiszámítható mennyire gazdaságos egy-egy légi járat üzemeltetése a különböző költségekkel együtt.  Az rendkívül jó AMS mutató miatt a prágai és a budapesti járat a legjobb American járatok közé tartoznak Európában.

A jövő évre vonatkozóan a foglalási rendszerben még az idősebb Boeing  767-es repülőgépek szerepelnek, és még nem érhető el az őszi menetrend, de a légitársaságnál zajló flottamegújítási program és az öreg 767-es gépek kivonása miatt elképzelhető hogy Boeing 787-es, Airbus A330-as, vagy akár Boeing 777-200-as gépre, valamint egész éves üzemelésre váltson e két járatán az American

Versenytársakat hozhat Budapestre az American sikeressége?

A járat sikerességét vélhetően a versenytársak is látják és érzékelik. Ezzel kapcsolatban pedig már a találgatások is megindultak, hogy az United akár már a jövő év nyarán belépne a piacara és Prága valamint Budapest városát kötné össze Newark repülőterével. Vélhetően a LOT tervei között is szerepelhet az amerika felé történő bővítés, mely akár újabb várost, és járatszám bővítést is hozhat, de ehhez egy újabb Dreamliner gépet kellene a budapesti bázisra helyezni.

De miért érné meg másnak is beszállni a versenybe? – Magyarország és az USA között a közvetlen amerikai járatok megnyitásáig a legnagyobb indirekt forgalom állt fenn, melyet egyetlen közvetlen légi járat sem szolgált ki. Budapestre az elmúlt években jelentős számú amerikai turista érkezik, melynek száma évről-évre rohamosan növekedik, sőt az idei évben újra rekordot fog dönteni, köszönhetően az új közvetlen járatoknak. Mindezek mellett a két ország jelentős gazdasági és kereskedelmi kapcsolattal is rendelkezik, ami a cargo és utászállítási szektorban rendkívül jó növekedési tényező a belly cargoban történő export és import, valamint a járatokra jegyet váltó üzleti utasok száma végett.

Forrás: Boardingarea

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!