5+1 tipp az Emirates-től kisgyerekkel utazóknak!

Hamarosan családok ezrei kelnek útra, hogy a jól megérdemelt nyári vakációjukat töltsék. A babákkal vagy kisgyermekekkel utazók számára azonban már a nyaralás első lépése is sok fejfájást okozhat, ha nem megfelelően készülnek fel a légiutazásra. Az Emirates élen jár a családbarát utaztatásban, hiszen mind a járatokon, mind pedig a szárazföldön kiemelt odafigyeléssel készülnek családos utasaik fogadására. A légitársaság most összegyűjtötte azokat a tippeket, amelyek segítségével kisgyermekkel is kényelmesen kezdhetjük meg a várva várt szabadságot.

travelling_infants_765x300_tcm654-2883211.jpg

 

  1. Ne felejtsük otthon a gyermek útlevelét, de ez még nem elég!

Külföldre utazáskor ne feledkezzünk meg róla, hogy a gyerekeknek is szükségük lesz saját útlevélre. Ezen kívül érdemes magunkkal vinni a gyermek születési anyakönyvi kivonatát vagy oltási könyvét is. Ha saját és gyermekünk vezetékneve különbözik, előfordulhat, hogy igazolnunk kell a szülő-gyermek viszonyt, így azt is, hogy jogunk van külföldre utazni vele. A családi körülményeinktől függően ehhez egy születési anyakönyvi kivonat vagy egy, a másik szülő által aláírt levél szükséges.

 

  1. Kézipoggyász - csomagoljunk okosan!

Ha csecsemővel vagy kisgyermekkel utazunk, a kézipoggyászunkban mindig legyen elegendő mennyiségű törlőkendő, pelenka, zsebkendő, tápszer (ha szükséges), néhány játék, egy kis takaró és váltóruha. A sorrend sem mindegy: fontos, hogy a legszükségesebbek a csomag tetején kapjanak helyet. Az Emirates kisbabákkal és gyermekekkel utazó utasai számára extra kézi- és feladható poggyászt is biztosít, hogy kényelmesen elférjen az extra holmi. A kisgyerekes családok az elsőbbségi utasok után elsőként szállhatnak a gépbe, így nyugodtan fáradjanak a sor elejére a kapuknál.

 

  1. Érkezzünk időben!

Induljunk korábban és szánjunk elegendő időt arra, hogy kiérjünk a reptérre! Egy kisgyermekkel bármikor előfordulhat, hogy etetés vagy tisztába tevés miatt meg kell állni – ezt kalkuláljuk bele az utazási időbe. Nagyobb reptereken megkönnyíti a terminálok közötti gyors átjárást, ha babakocsival közlekedünk, de ezt nem kell magunkkal vinni a fedélzetre, ha Dubajon keresztül utazunk. A Dubaji Nemzetközi Repülőtér Emirates terminálján ugyanis ingyenesen igénybe vehetünk kölcsön-babakocsit, hogy kényelmesen eljussunk a beszálló kapuig.

 

  1. Időzítsük az etetést!

Ha tehetjük, halasszuk a szoptatást vagy az etetést a felszállás vagy landolás idejére, ugyanis nyelés közben a babák könnyebben kiegyenlítik a fülükben a nyomást, így az nem dugul be a magasságváltozás miatt. Próbáljuk meg az etetést több, kisebb adagra felosztani, hogy jusson a felszállás és a landolás idejére, illetve akkorra is, amikor a baba nem akar elaludni. A nagyobb gyermekeknek válogassunk az Emirates speciálisan összeállított gyerekmenüjéből. Mindemellett magunkról se felejtsünk el gondoskodni: fogyasszunk sok vizet, mert a repülés és a szoptatás egyaránt dehidratál.

 

  1. Nem mindegy, hová ülünk

Ha kisgyermekkel utazunk, üljünk a folyosó melletti ülésre, így könnyebben mozoghatunk. Az Emirates az Economy osztályán az első, nagyobb lábterű sor üléseit kisgyermekkel utazók számára tartja fent, továbbá a mosdókban pelenkázóasztal és babacsomag is helyet kapott.

 

+1. Az a rettegett unalomküszöb

A kisgyermekekkel utazók számára igazi kihívást jelent, hogy minél későbbre halasszák a rettegett unalomküszöb elérését. Dr. Sandi Mann, az angliai Central Lancashire-i Egyetem gyerekpszichológusa szerint, ha egy gyermek számára túl sok játék alternatívát kínálunk fel, akkor a gyerek egy adott játékkal kevesebb időt játszva hamarabb unatkozni kezd. Az egyszerűbb kellékek, mint a papír és néhány színes ceruza sokkal tovább leköthetik a kicsik figyelmét.

Az Emirates fedélzetén elérhető Lonely Planet Kids játékcsomagok játszva tanítják meg a gyermekeket arra, hogy az utazásaik során minél többet fedezzenek fel a világból, amit leszállás után is magukkal vihetnek.

Fénykép: Emirates

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!