Rontott összesített helyezésén a Skytrax listáján a Budapest Airport

1854_history.jpgMegjelent a brit Skytrax légiközlekedési elemzőcég legújabb TOP100-as repülőtéri listája a világ legjobb repülőtereiről, melyet több millió anonim, az utasok körében végzett, utaselégedettségi kérdőívvel mérnek fel. Az idei évben a budapesti Liszt Ferenc repülőtér újra elnyerte a "Legjobb Kelet-európai repülőtér" díját, immár ötödik alkalommal, de az összesített listán tavalyhoz képest újra visszább esett. Vajon az elmúlt időszakban a nagyobb nyilvánosságot kapott zsúfoltság és bőröndlopások elszaporodása közrejátszottak a visszaesésben?

Ismét a Budapest Airport lett Kelet-Európa legjobb repülőtere immár ötödik alkalommal a Skytrax felmérésében, melyet az idei évben 13,73 millió utas töltött ki 2017. augusztusa és 2018. februárja között. A budapesti repülőtér a dobogón olyan városokat utasított maga mögé helyezési sorrendben, mint Tallin, Kijev Boriszpil, Bukarest, Riga, és Belgrád. Ez a Kelet-európai besorolás minden évben egy vajon miért kérdést vet fel az emberben, hiszen Prága és Varsó is "elitebb" Közép-európai régióhoz tartozik, akkor Budapest mégis, hogy lehet egy másik listán? Viszont ha már Prága és Varsó neve előkerült, akkor az ő csoportjuk eredménynét nézve Prága a 8., Varsó pedig a 9. helyen végzett.

Az összesített listát nézve látszik, hogy míg Prága és Varsó négy-négy helyet javított az idén, addig a budapesti repülőtér folytatta tavalyi esését, és a tavalyi 84. helyhez képest a 90. helyre került a TOP100-as listán (bár még mindig e két város előtt végzett).

A Világranglista

A világ legjobb repülőtere újra a szingapúri Changi lett megőrizve ezzel a több éve veretlen pozicióját. A második helyen Szöul Incheon, míg a harmadikon Tokió Haneda végzett.

A legjobb európai reptér a München lett, míg Észak-amerikában Vancouver, a Közel-Keleten pedig Doha lett az első az utazók értékelései alapján.

A teljes lista elérhető itt, míg a TOP100-as lista itt!

Fénykép: Skytrax

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!