Kiváló évet zárt tavaly a Czech Airlines

csa_a320.JPGA légitársaság a tavalyi évben pozitív számokat produkált az utaslétszám, a járatszámok és a repülőgépek töltöttségét illetően. A CSA a 2018-as évnek megerősödve és pénzügyileg stabilan indult neki. A légitársaság jelentős részvénycsomagját a Korean Air-től a cseh Travel Service vállalat vette meg, még 2017 októberében, így 97,7%-ra növelte részesedését a Czech Airlines-ban. A konszolidáció folyamata még jelenleg is tart.

2017-ben a Czech Airlines összesen 2,9 millió utast és 9,228 tonna cargo árut szállított repülőgépeivel. A társaság menetrendi pontossága a tavalyi év során 6 százalékponttal javulva elérte a 81,1%-ot. A flottában jelenleg 18 darab repülőgépet üzemel, melyhez hamarosan egy Airbus A321-es típusú repülőgép is csatlakozni fog. A gépek között továbbra is szerepel egy darab szélestörzsű Airbus A330-as repülőgép, melyekkel a CSA Prága és Szöul között teljesít járatokat a Korean Air-el közösen.

Több mint 220 ezer további utas szállítására került sor a Czech Airlines által birtokolt repülőgépek a más légi fuvarozók számára bérbe adott járatain.

"A légi közlekedési ágazatban kedvező feltételek voltak, az olajárak jelentős emelkedésének ellenére. S
zinte valamennyi EU ország gazdasága, a Prága iránti kereslet és a külföldre utazó cseh utazók száma is nőtt. A CSA flotta egy újabb ATR 72-es repülőgéppel bővült, mindemellett két új útvonalon indítottunk menetrendszerinti járatokat. A járataink számát  több mint 6% -kal, az ülés kapacitása közel 10% -kal növeltük éves szinten. A tavalyi év során 18,3% -kal több utast szállítottunk útvonalainkon" - mondta Jozef Sinčák, a Czech Airlines igazgatótanácsának elnöke.

"A Czech Airlines nem tervez új útvonalakat bejelentei az idei évre vonatkozóan. A társaságtól még idén májusban távozik egy Airbus A319-es repülőgép, melyet egy Airbus A321-es gép érkezése egyenlít ki a nyári szezonban. "Ebben az évben még nagyobb figyelmet fordítunk a szolgáltatásaink minőségére, és összpontosítunk a  már meglévő hálózat és útvonalaink fejlesztésére. Azt tervezzük, hogy növeljük a kiválasztott célállomásokon a kapacitást, és egyes járatok számát sűrítjük"- tette hozzá Jozef Sinčák

A légitársaság magyarországi képviseletét az AVIAPRES Kft. látja el!

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!