Hivatalos! Budapestre jön a Qatar Airways Dreamliner repülőgépe

dreamliner.jpgDe nem egy, hanem rögtön négy napon keresztül, mely a légitársaság válasza a hirtelen megnövekedett utasigényekre. A Qatar Airways ezzel hivatalosan is az első olyan légitársaság lesz, aki menetrendszerint küldi a Boeing legmodernebb, kompozit anyagokból készült repülőgéptípusát a magyar fővárosba. A Qatar Airways a szenzációs hír bejelentésének megünneplésére jelentős jegyakciót hirdetett Budapestről az egyik legfontosabb piacának számító ázsiai piac felé.

A Qatar Airways a mai napon örömmel jelentette be, hogy február 25-28. között a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre közlekedő légitársaságok közül elsőként üzemeltet menetrendszerinti járatot Boeing 787 Dreamlinerrel Budapestre. Ezzel a lépéssel a 2017-ben a Világ Legjobb Légitársasága díjjal jutalmazott légitársaság az útvonalon megnövekedett utasigényekre reagál.

787_business_class_interior.jpeg

Grisha Jenkov, a Qatar Airways közép-kelet európai igazgatója elmondta: "Igazán büszkék vagyunk arra, hogy az első légitársaság lehetünk, amelyik elhozza Magyarországra a menetrendszerinti 787-es Dreamliner gépet. Budapest az egyik legkedveltebb desztináció Kelet-Európán belül (sőt az egyik legrégebbi is-szerk) a légitársaság útvonalhálózatában, így boldogok vagyunk, hogy a magyar utasoknak a technikailag egyik legfejlettebb géptípusunkat és az azon elérhető kényelmet, illetve kitűnő szolgáltatást bemutathatjuk február végén."   

787_business_class_seat.jpeg

Az egyik legmodernebb Business osztály a flottában

A Qatar Airways 2017. júliusában és a korábbi években is már növelte heti járatai számát. Tavaly júliusban 12-ről 14-re. A napi két járatot jelenleg A320-as géptípussal üzemelteti, melyen 12 Business és 132 turista hely áll az utasok rendelkezésére. A légitársaság első járatának megnyitása óta, mely 2011. januárjában volt, igen szépen és fokozatosan fejlesztette a budapesti járatait, melynek köszönhetően az idei évben a Dreamliner repülőgép ideiglenes forgalomba állítása mellett, március 25-től egészen július 31-ig a napi két járat közül az egyik A321-es géppel fog üzemelni, míg augusztus 1-től a szélestörzsű, Airbus A330-as repülőgép fog repülni  Budapest és Doha között - egyelőre a nyári menetrend végéig, október 28-ig (ha az igények télen is nagyok bízhatunk a típus budapesti maradásában-szerk). Az utasigényeken felül a gépcserék lehetőséget biztosítanak a meglévő cargo járat mellett további légiáru-forgalom növelésére is, hiszen a szélestörzsű gépek gyomrába jóval több áru fér el.

787_economy_class_family.jpeg

A hónap végén Budapestre érkező Boeing 787 Dreamliner repülőgépek 22 business és 232 turista székkel üzemelnek. A megszokott magas minőségű fedélzeti szolgáltatásokon felül (mint a díjnyertes és ingyenes étel- és ital kínálat, az ülések háttámlájába épített 10.5 inch-es TV képernyők), ingyenes wifi is elérhető és az extra nagy felső csomagtérnek köszönhetően az utasok könnyedén elhelyezhetik a kézipoggyászaikat.

A típussal Dohából Hanoi, Windhoek, Penang, Pattaya, Jakarta, Johannesburg és Denpasar városaiba lehet még e repülni.

A Qatar Airways a katari fővároson keresztül több mint 150 helyre repül Budapestről, flottája 212 repülőgépből áll, amelyek egyaránt repülnek üzleti és szabadidős célállomásokra is a Föld mind a 6 kontinensére. Az útvonalhálózat bővítésének folytatásaként a közelmúltban olyan újabb desztinációk kerültek a portfólióba, mint a thaiföldi Chiang Mai és Pattaya, illetve a malájziai Penang.

A fantasztikus hír megünneplésére a légitársaság február 1-6. között már 128.900 Ft-tól kínál akciós repülőjegyeket Ázsiába.

Fénykép: Qatar Airways

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!