Budapesti járatot indít az AirBridgeCargo Airlines!

airbridgecargo-has-continued-growth-plans-for-2016.jpgMár biztos, hogy Budapest lesz a következő célállomása az orosz AirBridgeCargo légitársaságnak, hiszen a társaság honlapjára már fel is került az új budapesti útvonaluk februári menetrendje.

A Volga-Denepr csoport tagjaként 2004-ben indult orosz cargo légitársaság újabb színfoltja lehet a budapesti repülőtérnek, valamint jelentős löketet adhat az egyre növekvő légiáru-forgalomnak is, hiszen Boeing 747-es Jumbo óriásgépeik hetente két alkalommal fognak megfordulni a ferihegyi betonon.

A járatok a belga Liegéből szállnak majd fel Budapest felé a keddi és a szombati napokon RU296 és RU526-os járatszámmal. A keddi járatok a késő esti órákban érkeznek meg Budapestre, ahonnan még éjfél előtt RU 296-os járatszámmal tovább szállnak Moszkva Shremetyevo repülőtere felé. Míg a szombati járatok az éj leple alatt érkeznek meg Budapestre ahonnan RU 526-os járatszámmal indulnak hajnalban tovább Moszkva felé.

Az első járat várhatóan február 3-án érkezhet meg Budapestre.

A légitársaság repülőgépi korábban már számtalan alkalommal megfordultak Budapesten, legutóbb az idén nyáron szállították el Budapestről az oroszországi Kazany városába a Red Bull Air Race versenygépeit és a felszerelés egy részét.

Liege-Moszkva Sheremetyevo (Liege és Budapest között nem enged keresni a légitársaság menetrendi keresője)

abliegmos2.JPG

liegemos1.JPG

Budapest-Moszkva Sheremetyevo

ab3.JPG

Az AirBridgeCargo Airliens Oroszország legnagyobb légi árufuvarozója, melynek központja a moszkvai Sheremetyevo nemzetközi repülőtéren található. A légitársaság több mint 30 célállomással rendelkezik világszerte Európán, Oroszországon és Észak-Amerikán keresztül egészen Ázsiáig. Az ABC flottájában csak Boeing 747-es cargo repülőgépek találhatóak, melyek között a mai kor legnagyobb Jumboja a 747-8F típus is helyet kapott.

Új színfolt Budapesten!

Az AirBridgeCargo érkezésével egy újabb Jumbo óriásgépet üzemeltető cargo légitársaságot üdvözölhetünk a budapesti repülőtéren a luxemburgi Cargolux és a kínai STO Express után, aki a tervek szerint a charterjáratokat követően, menetrendszerint is fog Budapestre közlekedni az Silkway Italia légitársaság színeiben repülő  Boeing 747-400F repülőgépével.

Töretlenül növekedik a légi-áruforgalom, épülhet a Cargo City!

A Budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2017-ben nem csak rekord utasforgalommal, de rekord légiáru-forgalommal is zárta az évet, hiszen a szektor növekedése Budapesten a nemzetközi átlagot is felülmúlja és régiós első Varsó és Prága előtt a cargoforgalomban. A 2017-es év során 127 ezer tonna légi árut kezelt a budapesti repülőtér. E szám +6,9%-al haladta meg a 2016-ban mért éves adatot, amikor 112 ezer tonnát regisztráltak.

A repülőtér légiáru-forgalmának növekedéséhez jelentősen hozzájárultak/hozzájárulnak a repülőtér területén megvalósuló beruházások is, mely során a tavalyi évben megnyitotta kapuit a DHL és a TNT Express új repülőtéri raktár és irodakomplexuma az 1-es terminál mellett. Valamint bejelentésre került, hogy Budapest válhat a kínai légiáruk elosztó központjává a régióban.

A növekedéshez azonban szükséges az új légi áru központ a Cargo City megépítése is a 2-es terminálok mellett, melynek építéséhez várhatóan még az idei évben hozzáfognak. 

Borítókép: Global Trade Magazine

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!