Gyakori vendég lehet Ferihegyen a Boeing 737 MAX típusú repülőgép!

lufthansa_technik_830px.pngA legmodernebb Boeing 737-es repülőgépek szervizelését kezdi meg az év közepétől a Lufthansa Technik budapesti bázisa, melynek köszönhetően gyakori vendégei lesznek a Boeing 737 MAX típusú repülőgépek a budapesti betonon.

A Lufthansa Techik budapesti egysége egyelőre meg nem nevezett légitársaság Boeing 737 MAX típusú repülőgépeit fogja  felszerelni szélessávú antennával, mely a fedélzeti internet hozzáférést biztosítja, mindezek mellett a szakemberek elvégzik a légijármű kabinjában a kábelezési, valamint hardver és szoftvertelepítési feladatokat is. 

A következő hónapokban a Lufthansa Technik budapesti karbantartó bázisa elkezdi kiépíteni a típus fogadásához szükséges teljes alapos karbantartási képességet, mely első alkalommal csak a budapesti bázison lesz elérhető, de a későbbiekben más, a cégcsoporthoz tartozó állomások is bekapcsolódhatnak a Boeing 737 MAX-ok karbantartásába.

A Lufthansa Technik már rendelkezik a Boeing 737 MAX-hoz szükséges alkatrész-szolgáltatásokkal.

Hogy ki lehet a titokzatos légitársaság? Minden bizonnyal a Norwegian, a LOT, vagy az üzemeltetők sorába hamarosan belépő cseh Travel Service soraiból kerülhet ki a megrendelő.

A típus az utasforgalomba is megjelenik Budapesten, hiszen a tervek szerint a Norwegian 2018. október 28-tól a heti három járatát ezen repülőgépével fogja teljesíteni Helsinki és Budapest között.

Forrás: aviation24.be

Fénykép: ahkungarn

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!