Két új német célállomással gazdagodott alig pár nap alatt a Wizz Air budapesti járathálózata

57f3b4a7d7f9a1131085738qknonn4.jpgA Wizz Air a napokban elindította legújabb budapesti útvonalait, amelyek napi rendszerességgel közlekednek Frankfurt Nemzetközi Repülőterére, illetve Berlinbe. Az eredeti tervek szerint a német fővárosba közlekedő gép csak jövő év tavaszán indult volna, de a nagy érdeklődésre való tekintettel már idén utazhatunk a Wizz Airrel Berlinbe. A frankfurti útvonalon a Wizz mellett a nyártól már napi hat járattal jelen lévő Lufthansa, míg a Berlin-Schönefeld útvonalon a Ryanair és az easyJet is jelen van, így jelentős versenyhelyzet alakul ki, ami az árak csökkenéséhez vezet.

A Frankfurt International Airport Németország ötödik legnagyobb városában, a világ egyik vezető pénzügyi központjában működő jelentős nemzetközi repülőtér. Több mint 60 millió utasával a frankfurti magasan a legforgalmasabb németországi és a 4. legforgalmasabb európai repülőtér.

Berlin Németország fővárosa és egyben legnagyobb városa, a politika, a kultúra, a média és a tudományos élet jelentős központja. A nemzetköziség és a tolerancia, valamint pezsgő éjszakai élet jellemzi a várost. Az utazók számos történelmi emlékhellyel, gazdag kulturális örökséggel és világszínvonalú múzeumokkal találkozhatnak többek között az UNESCO Világörökség részeként számon tartott Múzeum-szigeten. A Wizz Air új járata naponta indul majd, így kényelmes menetrendje egyaránt alkalmas rövid városlátogatásokra és üzleti utakra, vagy akár hosszabb utazásokra, melyek során felfedezhetjük Berlint és a környező gyönyörű brandenburgi tájat.

A berlini útvonalon a ma közzétett menetrendi frissítés alapján nem csak az Airbus A320-as, hanem március 29-től hetente egy járatpáron az Airbus A321-es repülőgépek is közlekedni fognak.

A frankfurti és berlini járatokkal együtt a Wizz Air idén 15 új útvonalat indított ebben az évben, míg Athén, Stavanger és Bázel 2018-tól válik elérhetővé Budapestről. A Wizz Air immár 69 alacsony viteldíjas járatot üzemeltet Budapestről, így a magyar főváros rendelkezik a legszínesebb választékkal a WIZZ hálózatában.

A WIZZ hazai hálózata már 76 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 31 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent.

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: Örömmel tölt el bennünket, hogy ezt az évet, ami a Wizz Air budapesti hálózatának masszív növekedéséről szólt, a frankfurti és a berlini járat elindításával ünnepelhetjük. Biztosak vagyunk benne, hogy a naponta közlekedő új járataink üzleti és szabadidős utasaink körében egyaránt népszerűek lesznek. Arra biztatjuk a szemfüles utazókat, hogy minél előbb csapjanak le a legalacsonyabb viteldíjainkra a wizzair.com oldalon vagy a WIZZ mobilalkalmazásban, és gazdagodjanak úti élményekkel Németországban!”

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!