Megújult a légügyi megállapodás Szudán és Magyarország között

A jövőben akár légi járat is összekötheti a két országot

5667image.jpg

Elég érdekes légügyi megállapodás született a napokban Magyarország és az afrikai Szudán között, mely lehetővé teszi, hogy a jövőben a két országot közvetlen légi járat kösse össze - számolt be róla az aeropolitics.com

A Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára Mikola István az elmúlt hetekben történt szudáni látogatása során megújította a két ország között, már 1960. óta fennálló légügyi egyezményt, mely az elavultsága miatt szorult megújításra.

Az új megállapodás a remények szerint mihamarabb utat nyithat egy közvetlen járat felé is Budapest, valamint Kartúm városa között. Azonban a lehetőségek korlátozottak, hiszen Szudán légitársaságai az Unió területéről ki vannak tiltva, az Unió repülés biztonsági fekete listáján szerepelnek, így kérdéses vajon kit lehet az útvonalra üzemeltetőként találni, illetve van-e igény a két ország közötti légi kapcsolat fenntartására.

Az afrikai kontinenssel való légi kapcsolatok száma az elmúlt években növekedett, hiszen a tavalyi év szeptembertől hetente két járatpár közlekedik Budapest és Algír városa között, idén télen pedig elindult a Wizz Air Agadir és a Ryanair Márrakes járata is, melyet várhatóan a jövő év végére követ a Royal Air Maroc casablancai járata is. Mindezek mellett a Budapesten már törzsgyökeres Egypt Air is fejleszteni készül budapesti járatát, hiszen az útvonalon nagyobb gépeket állítanak be, valamint tervezik a napi járat elindítását is.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!