Újabb Etihad codeshare Budapesten!

15745.jpgBudapesti járat helyett újabb codeshare megegyezésen keresztül próbálja elérhetővé tenni járathálózatát az Etihad Airways. Az airBaltic légitársasággal most kötött megállapodás értelmében az Etihad kódja kikerül a légitársaság budapesti járatára is.

A megállapodás már idén október 30-tól érvényes. Ennek értelmében az Air Baltic hetente három alkalommal Budapestre közeledő járatán megtalálható lesz az Etihad Airways légitársaság kódja. A kapcsolat alapja, hogy a Lett légitársaság idén októberben indította el legújabb Bombardier CS300-as típusú repülőgépeivel a Riga és Abu Dhabi városa között közlekedő menetrendszerinti járatát a hét négy napján, melyet a légitársaság szintén az Etihad-al codeshare alapon repül. Sőt ezen útvonal jelenleg az airBaltic és a CS300-as gép leghosszabb útvonala is a maga 4.365 km-es és közel 6 órás távolságával. A rigai ráhordás széles kapcsolatot nyújt a balti valamint a codeshare kapcsolatba bevont városoknak, hiszen Abu Dhabin keresztüli átszállással számtalan ázsiai, ausztrál, közel-keleti és afrikai célállomás vált elérhetővé az Etihad Airways járathálózatának köszönhetően.

A Baltic Abu Dhabi járatának menetrendje I hétfő-kedd-csütörtök-szombat

ind.: Riga 23:35 -  érk.: Abu Dhabi 07:25 (másnap)

ind.: Abu Dhabi 9:45 - érk.: Riga 14:00

A budapesti járat: március 24-ig H-CS-SZ / március 24. után I szerda-csütörtök-szombat

Tél:

ind.: Budapest 14:20 - érk.: Riga 17:40

ind.: Riga 12:30 - érk.: Budapest 13:55

Nyár:

ind.: Budapest 9:00 - érk.: Riga 11:55

ind.: Riga 07:20 - érk.: Budapest 8:20

Jövő nyáron bővít Budapesten az airBaltic - rövidebb menetidő márciustól!

A 2018-as nyári menetrendi időszak kezdetétől, március 28-tól az airBaltic budapesten meglévő heti három járatának mindegyikét a modern CS300-as repülőgépek fogják teljesíteni. A mostani fejlesztésnek köszönhetően több ülőhelyet fog tudni a piacra dobni a két ország között a légitársaság, hiszen a jelenlegi 76 helyett,145 utas tud majd helyet foglalni a légitársaság legújabb repülőgépeinek fedélzetén (+69 fő/irány). A gépek beállításával a menetrend is megváltozik a nyári szezonban, hiszen a szerdai, csütörtöki és pénteki napokon fog Air Baltic járat Ferihegyre repülni, illetve lerövidül a menetidő is a két város között 2 óra 20 percről 1 óra 55 percre.

Borítókép: AirNewsTimes UK

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!