Afrikában erősít az Alitalia

ei-ejj-alitalia-airbus-a330-202.jpgÚgy látszik hiába a csődeljárás és a várva várt megmentőre várakozás, hiszen az Alitalia nem hagyja magát és újabb útvonalakat vesz fel a kínálatába. Itt is van rögtön kettő új célállomás az afrikai kontinensről, mégpedig Johannesburg és Nairobi, ahová a jövő tavasztól már közvetlen Alitalia járattal repülhetünk Rómából. Amíg a Nairobi járat a délutáni órákban indul Rómából (ami a jelenleg meglévő egyetlen esti budapesti járattal nem érhető el), addig Johannesburg kiváló alternatíva lehet azon magyar utasok számára akik a minél gyorsabb átszállást szeretik, hiszen Budapestről 14 óra 05 perc alatt a Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb városában találhatjuk magunkat.

Nem állítja meg semmi az Alitalia olasz nemzeti légitársaságot, hiszen tovább folytatja hosszútávú útvonalhálózatának fejlesztését. Dél-amerikai és az indiai bővítést követően most az afrikai kontinenst célozták meg. 2018. március 28-tól az útóljára 2000-ben repült Nairobi útvonalra tér vissza a légitársaság Airbus A330-200-as típusú repülőgépeivel, hetente négy járattal.

Ezt követően 2018. április 8-tól szintén egy korábbi útvonal ébred újra, hiszen 2001. után újraindul a légiforgalom Róma és Johannesburg között, szintén négy járattal (kedd, csütörtök, péntek, vasárnap) és Airbus A330-200-as gépekkel. E járat jó opció lehet a Budapestről a Dél-Afrikai köztársaságba utazóknak, hiszen az esti budapesti járattal elérhető a római csatlakozás igen elenyésző átszállási idővel számolva (2 óra 10 perc). Ezen átszállási idő mind a négy járatnapon biztosított. Vissza irányba ezen idő sajnos már 8 órára növekedik.

alijohbud.JPG

Az új Alitalia járatok már a foglalási rendszerekben is megjelentek. Johannesburg oda-vissza irányra 211.000 Ft-tól érhető el Economy osztályon.

Nagyon sok új hosszútávú járat az Alitalia-nál!

Az elmúlt időszakban az Alitalia számtalan új hosszútávú járatot indított útjára olyan új célállomásokra, mint Delhi, Malé, Buenos Aires, Sao Paulo, Santiago de Chile, Mexikóváros.

Újdonság továbbá az is, hogy Magyarországon a légitársaság új értékesítési képviseletet kapott mégpedig az Aviareps Magyarország Kft. személyében.

Borítókép: theflight.info

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!