Már most rekordot döntött az éves forgalom a Lufthansa Csoportnál!

lufthansa-group-to-serve-new-holiday-destinations-over-winter.jpgA Lufthansa Csoport 111 millió utassal már októberben meghaladta a tavalyi évben regisztrált egész éves utasszámot- derül ki a légitársaság sajtóközleményből. A két hónapos előny mellett igen szép eredményeket hozott az októberi hónap a kihasználtság és az új járatok tekintetében

A Lufthansa Csoport légitársaságai idén eddig mintegy 111 millió utast szállítottak járataik fedélzetén, többet, mint a tavalyi év egészében. A kapacitáskihasználtság továbbra is rekordszinten (81,4%-on) áll az idei közel egymillió járatra vetítve.

2017 októberében mintegy 12,2 millióan utaztak a Lufthansa Csoport légitársaságaival – 16,7%-kal többen, mint az előző év azonos hónapjában. A rendelkezésre álló utaskilométerek száma 11,6%-kal, az árbevétel pedig 12,1%-kal volt magasabb az előző évinél. 2016 októberéhez viszonyítva a kapacitáskihasználtság szintén nőtt: 0,4 százalékponttal, 81,4%-ra.

Az árfolyamhatással korrigált árképzési környezet az előző hat hónap trendjét folytatva októberben is kedvezően alakult.

A légi áruszállítási szektor jóval lassabb növekedést tud felmutatni

A teherszállítási kapacitás 1%-kal, a teherszállítási kapacitás értékesítéséből származó, egy tonnakilométerre vetített árbevétel pedig 2,4%-kal volt magasabb az előző évinél. Ennek eredményeképpen a teherszállítási kapacitáskihasználtság 0,9 százalékponttal javult októberben.

Hálózati légitársaságok októberi eredményei:

A Lufthansa German Airlines, a SWISS és az Austrian Airlines hálózati légitársaságok 9 millió utast szállítottak októberben, 4,1%-kal többet, mint az egy évvel ezelőtti hasonló időszakban. Az előző évvel összehasonlítva 1,6%-kal volt magasabb a rendelkezésre álló utaskilométerek száma októberben. Az értékesítési volumen 2,7%-kal, a kapacitáskihasználtság pedig 0,8 százalékponttal 81,6%-ra emelkedett ugyanebben az időszakban.

A Lufthansa German Airlines mintegy 6,1 millió utast szállított októberben – ami 4%-kal magasabb, mint tavaly ugyanebben a hónapban. A rendelkezésre álló utaskilométerek száma 0,9%-kal, az árbevétel pedig 2,3%-kal nőtt októberben. A kapacitáskihasználtság az előző év szintjét 1,2 százalékponttal meghaladva, elérte a 81,7%-ot.

Közvetlen (point-to-point) légitársaságok októberi eredményei:

A Lufthansa Csoport közvetlen légitársaságai – az Eurowings (azon belül a Germanwings) és a Brussels Airlines – mintegy 3,2 millió utast szállítottak októberben. Ezen belül 3 millióan vették igénybe a rövid távolságú, 213 ezren pedig a hosszú távolságú járatokat. Az utasszám 75,6%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A tizedik hónap kapacitása 105,3%-kal haladta meg a 2016. októberi szintet, miközben az árbevétel 98,8%-kal, a kapacitáskihasználtság pedig 2,7 százalékponttal, 80,6%-ra emelkedett.

 A rövid távolságú járatokon a közvetlen légitársaságok kapacitása 70,4%-kal, árbevétele pedig 70,8%-kal volt magasabb, mint 2016 októberében. Ennek eredményeként a kapacitáskihasználtság 0,2 százalékponttal 81,7%-ra nőtt. A hosszú távolságú járatok kihasználtsága 14,6%-kal 78,2%-ra csökkent ugyanebben a időszakban, miközben a kapacitás 291,9%-kal, az árbevétel pedig 230,3%-kal nőtt az előző évihez képest. A közvetlen légitársaságok mintegy négyszer annyi utast szállítottak a hosszú távolságú járatokon októberben, mint egy évvel korábban.

Borítókép: aviationvoice

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!