Exkluzív! Ismét sűrít a Lufthansa Budapesten!

Erős versenyhelyzet a frankfurti és a transzatlanti útvonalakon

lufthansa-header.pngMég el sem indult az ötödik napi járata a Lufthansa légitársaságnak máris újabb járatsűrítés jelent meg a jövő nyári menetrendben. Az értesüléssel kapcsolatban a légitársaságot is kérdeztem, amint válasz jön a cikk is frissülni fog.

Nagy meglepetésre a december 11-től menetrendbe állól napi ötödik járat mellé egy újabb fog érkezni a jövő tavasszal a Budapest-Frankfurt útvonalon. A Lufthansa 2018. március 25-től a nyári menetrendi időszak kezdő napjától egy újabb járatpárt állít forgalomba. Így összesen heti 47 járata lesz a légitársaságnak a Frankfurt Budapest közötti útvonalon. Ha azt nézzük, hogy jelenleg ez a szám heti 28 járat akkor egy igazán nagy léptékű bővítést hajt végre alig egy év alatt a magyar piacon a Lufthansa, hiszen közel 60%-al növeli kapacitását. A légitársaságok közötti járatszámban élen lesz Frankfurt városa, hiszen nincs más légitársaság Ferihegyen melynek ilyen sok napi járata lenne egyetlen városba - (a LOT lehet talán a következő aki napi hat járatra növekedhet, erről még a légitársaság vezérigazgatója nyilatkozott tavaly májusban az amerikai járatokat bejelentés követő beszédében).

Az új délutáni járat LH1344 és LH1345-ös járatszámmal fog üzemelni. Frankfurtból 17:00-kor száll fel és 18:30-kor érkezik Budapestre, majd innen 19:15-kor indul tovább Frankfurtba, ahová 20:55-kor érkezik meg. Mindemellett a légitársaság budapesti menetrendje is teljesen átalakul, hiszen változnak a járatok most megszokott indulási és érkezési idejei. 

Erős lesz a verseny - hét járat egy nap Frankfurtba!

lufihat.JPG

A Lufthansa újabb járatsűrítése vélhetően annak köszönhető, hogy a fapados Wizz Air még idén december 15-én naponta közlekedő járatot indít a Lufthansa bázisának számító frankfurti repülőtérre. De mindemellett a jövő nyári új transzatlanti járatok megjelenése, valamint az ázsiai célállomásokról érkező utasok jobb átszállásának biztosítása is ösztönözhette a légitársaságot.

A Lufthansa korábban bejelentett Frankfurtból induló reggeli járata az új közvetlen amerikai és kanadai járatnak állít versenyt, hiszen májustól napi járattal repül Philadelphiából az American, valamint hetente négy járattal repül New York JFK és kettővel Chicago repülőterére a lengyel LOT, de az Air Canada Rouge is jóval korábban érkezik meg Budapestre, és a legforgalmasabb nyári időszakban már napi járatként fog üzemelni Budapest és Torontó városa között.

Borítókép: Frontify

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!