Még több Wizz Air járat Szentpétervárra

5800f0d7c36188ef358b45f0.jpgAugusztus 27-én közel három éves szünetet követően ismét közvetlen légijárat indult Budapest és Szentpétervár városa között. Az utasforgalmi szempontból eddig kihasználatlan útvonal üzemeltetését most a Wizz Air vállalta magára. Úgy tűnik valóban magasak az igények, hiszen a légitársaság másodszorra sűríti járatainak számát az útvonalon.

A 2018-as nyári menetrendi időszakban már négy közvetlen járat fog a két város között repülni, derült ki a szentpétervári Pulkovo repülőtér sajtóközleményéből. A most vasárnap indított első járatot hagyományos tűzoltós locsolás fogadta az orosz repülőtéren. A Wizz új járata október 22-ig a szerdai és vasárnapi napokon, majd a téli menetrendi váltást követően október 31-től a kedd, csütörtök, és szombati napokon fog közlekedni. Meglepetés az utazók számára, hogy a jövő nyár során további egy járattal bővül a kínálat, így akkor a hétfői, a szerdai, a pénteki és a vasárnapi napokon is közvetlen járattal lesz elérhető a város. A Wizz az útvonalon egyelőre az Airbus A320-as típusú repülőgépeit használja, melyek 180 ülőhellyel rendelkeznek.

Érdekesség, hogy a szentpétervári légikikötőben mindeddig egyetlen nemzetközi low-cost (fapados) légitársaság sem volt jelen így a Wizz Air az első ilyen légitársaság a repülőtér kínálatában.

A Pulkovo repülőtér a negyedik legnagyobb repülőtér Oroszországban az utasforgalom szempontjából. 2017 első 7 hónapjában 9 millió utas fordult meg a repülőtéren, 25% -kal több, mint a 2016-os év hasonló időszakában. A belföldi forgalom 21% -kal (5,7 millió utas), a nemzetközi forgalom 33% -kal nőtt (3,3 millió utas).

Fehér folt tűnt el

Szentpétervár nevével egy újabb fehér folt tűnt el a potenciális utasszámmal rendelkező, de Budapestről kiszolgálatlan útvonalak listájáról, melyen a város a hetedik helyet foglalta el.

A korábbi üzemeltető nem tért vissza

Az orosz UTair légitársaság 2013. áprilisában indította el első járatát Budapestre. Azonban a bizonytalanná vált orosz beutaztatási forgalom (nemzetközi embargó) miatt a budapesti útvonalon útóljára 2014-ben közlekedett járat hetente 2 alkalommal. Ezt követően felmerült annak az újbóli elindítása, ami az orosz beutazó forgalom élénkülésétől is függött, de ez nem történt meg, holott a légitársaság rendelkezik az ehhez szükséges engedélyekkel. A UTair azóta charter járatokkal számtalan alkalommal megfordult már Budapesten, valamint újraindította szezonálisan közlekedő járatait Sármellékre.

Fénykép: RT.com

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!