Extrém időjárási körülményeknek is ellenáll az Emirates Sky Cargo új hővédelmi technólógiája

white_cover_advanced.jpgA hőérzékeny áruk szállítására alkalmas technológiák széles választékát kínáló Emirates SkyCargo, a világ legnagyobb légi teherszállítója a DuPont vállalattal együttműködve új White Cover szolgáltatást fejlesztett ki. A DuPont Tyvek® Xtreme™ W50 anyagát alkalmazó White Cover Xtreme fokozott védelmet nyújt a hőérzékeny áruknak meleg, hideg és csapadékos időjárási körülmények esetén is.

A Tyvek® Xtreme™ W50 alapja a DuPont szabadalmazott, nagy sűrűségű polietilénből készült Tyvek® anyaga, amelyet az Emirates SkyCargo White Cover és White Cover Advanced megoldásaiban alkalmaznak a változékony és extrém időjárási viszonyok esetén. Az új, három rétegű White Cover Xtreme védőpajzsként biztosítja az áruk optimális állandó hőmérsékletét: nagy meleg esetén visszaveri a nap sugarait, a hidegben pedig megakadályozza a szállítmány hővesztését. A White Cover Xtreme-ből légáteresztő tulajdonsága miatt a nedvesség is távozik, amelynek köszönhetően a páralecsapódás okozta sérülések is elkerülhetők. A White Cover Xtreme egyedülálló megoldásként kínál magas szintű védelmet mind a zord téli, mind a forró nyári időjárásban.

Az elmúlt években az Emirates SkyCargo a DuPont vállalattal együttműködve olyan, a légiáruk csomagolására irányuló portfóliót hozott létre, amely hatékony védelmet nyújt a külső hőmérséklet és az időjárási változások ellen. Az iparágban alkalmazott különleges védőbevonatok úttörőjeként az Emirates SkyCargo a White Cover szolgáltatás sikerét követően 2016 áprilisában vezette be a White Cover Advanced technológiát. A White Covert főként a hőmérsékletváltozást jobban tűrő romlandó áruk, például a zöldségek és gyümölcsök szállításakor alkalmazzák, míg a White Cover Advanced az erre érzékenyebb gyógyszeripari termékek védelmére szolgál. Az új White Cover Xtreme még inkább elősegíti az extrém és változó időjárási körülmények között szállított hőérzékeny áruk, például a gyógyszeripari termékek védelmét.

Az Emirates SkyCargo az első nemzetközi légi teherszállító, amely a White Cover földi kiszolgálásra irányúló megoldások részeként bevezeti a DuPont Tyvek® Xtreme™ W50 anyagát. A DuPont a több mint 155 célállomást magába foglaló globális hálózattal rendelkező piacvezető légi teherszállító visszajelzései alapján finomhangolja a kutatásait és fejleszti az új termékeket és megoldásokat a cool chain technológiában. A két vállalat alapos földi tesztsorozatot követően vezeti be a White Cover Xtreme szolgáltatást 2017 augusztusának végén.

maxresdefault.jpg

Ingyenes White Cover védelem a szállítmányoknak

2017 júniusa és augusztusa között az Emirates SkyCargo ingyenes White Cover szolgáltatást biztosít minden Dubajon keresztül hőérzékeny romlandó árut szállító ügyfelének a nyári melegben. Az Emirates SkyCargo havonta átlagosan 30 ezer tonna romlandó árut szállít Dubajon keresztül a világ különböző pontjairól.

Az Emirates SkyCargo egy 259 szélestörzsű, köztük 14 teherszállító (13 darab Boeing 777-F és 1 darab Boeing 747-400ERF) gépből álló flottát üzemeltet. A légi teherszállító vállalat a legkorszerűbb hűtőrendszeres létesítménnyel büszkélkedhet a Dubai Nemzetközi Repülőtéren, illetve a Dubai World Centralban található Emirates SkyCentral cargo-központban, ahol több mint 25 ezer négyzetméteren találhatók hűtött raktáregységek, valamint a Dubai World Central és a Dubai Nemzetközi Repülőtér között folyamatosan közlekedő hűtött teherautók.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!