A világ egyik legmodernebb utasszállító repülőgépe látogat el Budapestre

csm_a350-900_msn074_dlh-004_rezised_3a1f8f98ee.jpgAmit már az oldal követői hetek óta tudhattak, azt most már hivatalosan is meghirdették, hiszen Budapestre látogat a német Lufthansa legújabb és legmodernebb Airbus A350-es típusú óriásgépe. Hogy miért is különleges ezen repülőgép látogatása? Egyrészt a Lufthansa idén augusztusban ünnepli 50. évfordulóját az első budapesti járatának, másrészt az Airbus ezen típusú, és legújabb fejlesztésű repülőgépe még soha sem szállt le a ferihegyi betonon. A következő sorokban megismerheted a Lufthansa legújabb Airbus repülőgépét.

Idén szeptember 8-a különleges nap lesz a budapesti repülőtéren hiszen a 2011-es Lufthansa A380-as repülőgép bemutató után, újra egy nagyon új és különleges típusú Airbus repülőgépet hoz el Budapestre a német légitársaság az A350-es személyében. E repülőgép típus olyannyira újnak számít a légiiparban, hogy a szeptemberi eseményig eddig még egyetlen alkalommal sem fordult meg a budapesti repülőtéren.

De hogy miért is jön? Egy különleges évforduló alkalmából, hiszen idén augusztusban lesz, hogy egy kerek fél évszázaddal ezelőtt, 1967. augusztus 26-án érkezett Magyarországra a Lufthansa első menetrendszerű járata Frankfurtból, München városán keresztül. Ezt az utat akkor még a légitársaság Boeing 727-es repülőgépei teljesítették, a budapesti járat ezt követően még Belgrádba is továbbrepült Budapestről.

Napjainkban pedig már a Lufthansa az Airbus keskenytörzsű családjának szinte összes tagjával jelen van közvetlen légijárataival Ferihegyen, hiszen Budapest-Frankfurt és Budapest-München útvonalait az Airbus 319/320/321-es repülőgépeikkel repülik. Sőt a frankfurti útvonal olyannyira népszerű az utasok körében, hogy idén december 11-től egy ötödik napi járat is bekerült a menetrendbe. A légitársaság az A380-as és a jelenlegi A350-es bemutatók mellett élen jár az új típusok elsődleges bemutatásában Budapesten, hiszen az említett gépek mellett a Lufthansa hozta el elsőként Magyarországra 1985 júniusában a  Boeing 747-es Jumbo repülőgépét is.

A Lufthansa a Lufthansa csoport légitársaságaival együtt (Austrian, Swiss, Brussels Airlines, Eurowings)  a tavalyi évben, a hagyományos légitársaságok közül a legtöbb utast szállította Budapesten. Szám szerint 1,6 millió utast. Így a légitársaság számára nagy értékkel bír a magyar piac, hiszen Budapest mellett Debrecenben is van menetrendszerinti járatuk München városából, valamint Sármellékre is repülnek charter járatokkal.

Milyen újdonságot hoz el a Lufthansa Budapestre?

A Lufthansa 2016 decemberében vette át első A350-esét, amelyből jelenleg három üzemel a légitársaság flottájában. A gépek Münchenben állomásoznak, Bostonon és Delhin kívül már Mumbaiba, szeptember 12-től pedig már Hongkongba is repülnek. Az A350-900-as fedélzetén 293 fő utazhat: 48 az üzleti, 21 a prémium turista, és a 224 a turista osztályon. Az A350-900 a világ legmodernebb és legkörnyezetkímélőbb nagy távolságú repülőgépe. 25%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és zajkibocsátása is 50%-kal alacsonyabb a hasonló utasszállítókénál. Az Airbus ezen típusú repülőgépét a Boeing 777 és 787-es repülőgépek vetélytársának szánta. A legelső példány a Qatar Airwas színeiben állt forgalomba 2015. januárjában. A Lufthansa légitársaság az egyik legnagyobb megrendelője a típusnak 25 darabos megrendelésével. A Rolls-Royce hajtóművekkel felszerelt, kecses hajlított szárnyvégekkel rendelkező Airbus repülőgépeken mutatkozott be a Lufthansa legújabb fejlesztésű kabinja is. A repülőgép átlagosan 2.9 liter kerozint fogyaszt 100 kilométeren egy utasra vetítve.

Bemutatkozik az Economy és a Premium Economy osztály Videó: Simply Aviation

Itt pedig a Business osztály Videó: Simply Aviaton

Augusztus az ünnepről szól: promóciók hada vár!

„A Lufthansa ötvenedik magyarországi jubileumát utasainkkal és munkatársainkkal együtt szeretnénk közösen megünnepelni, így sokféle nyereményjátékkal készülünk egész augusztus folyamán” – mondta Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője.

A különböző portálokon futó kvízjátékok mellett bárki számára elérhető egy 10 000 Forint értékű voucher, amelyet a https://promotion.lufthansa.com/hu50promo oldalt felkeresve tölthet le és így következő Magyarországról induló Lufthansa járatra foglalt jegyénél válthat be. Mindemellett ha mostanában a Spar hirdetéseit is láttátok a rep fanokat ott is megcélozta a légitársaság, hiszen az A350-es repülőgéppel borított füzetek hada várja az iskolakezdőket, na és persze minket akik szeretik a repülést. Ebben is találhattok egy QR kódot mely szintén 10.000 Forint értékű vouchert rejt.

A vállalat zártkörű ünnepségére szeptember 8-án Budapestre érkezik a világ legújabb szélestörzsű gépe, a Lufthansa flotta legújabb tagja, az Airbus A350-es. Az exkluzív, egyedi alkalom során a lezárt 1-es terminálnál parkoló gép a sajtó és a meghívott vendégek számára lesz megtekinthető, illetve a le- és felszállás a 2-es terminál kilátó teraszáról is nyomon követhető, mely eseményt várhatóan a blog Facebook oldalán is követhettek élőben.

Borítókép: Lufthansa Group

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!