40%-kal növeli kapacitását a Frankfurt és Budapest közötti útvonalon a Lufthansa

A német légitársaság teljesen új menetrenddel vág neki a téli időszaknak Budapesten

lufthansa.jpg

Átalakítja a menetrendet, növeli járatai számát és nagyobb gépeket közlekedtet a Budapest - Frankfurt útvonalon a Lufthansa. A téli menetrendben rendszerint napi négy járat közlekedik a magyar főváros és a legforgalmasabb német repülőtér között. 2017. december 11-étől viszont már egyel több, napi öt járat repül ezen az útvonalon, ezzel változik a menetrend is.

Folyamatosan figyeljük utasaink igényeit és ezek figyelembevételével fejlesztjük szolgáltatásainkat. Egyrészt évek óta jelentősen nő a kereslet ezen az útvonalon, másrészt az eddigi téli menetrend számos tengerentúlról érkező utasunknak nem volt optimális, mivel a Frankfurtba a reggeli órákban megérkező interkontinentális járatokról nem érték el a Budapestre 8:20-kor induló csatlakozást. Az új járatunk 10:10-kor indul Frankfurtból Budapestre, ezzel optimális átszállást biztosít szinte valamennyi nagy távolságú járatunk utasának” – mondta Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője az új menetrend kapcsán.

menetrendlufi.PNG

Az új menetrend és az új járat

Számtalan amerikai járat utasa rövidebb átszállási és várokozási időt élvezhet!

Az új járat révén a Miamiból, Atlantából, Philadelphiából, New Yorkból, Torontóból és Washingtonból Frankfurtba érkező utasok rövid átszállási idővel folytathatják útjukat a magyar főváros felé. A Frankfurtból 10:10-kor induló járat menetrend szerint 11:40-re érkezik Budapestre, majd 12:30-kor indul vissza és 14:15-kor landol Hessen tartomány legnagyobb városában.

A fél egykor visszainduló járatunk ideális megoldás elsősorban azoknak az utazóknak, akiknek csak délutáni programjuk van Németországban, vagy késő délután indul interkontinentális járatuk. Ezt főleg az üzleti utazók értékelik, akik így Magyarországon délelőttjüket hasznosan tölthetik el” – tette hozzá Antal Gábor.

Egy útvonalon a legtöbb járat

Az új járat a hét minden napján közlekedik majd, így 25%-kal, heti 28-ról 35-re növekszik a Lufthansa járatszáma a két város között. Ezzel a lépéssel a Budapesten üzemelő légitársaságok közül a Lufthansa közlekedteti a legtöbb járatot egyazon útvonalon. - (lehet nem sokáig, hiszen a LOT tervei szerint napi hat járatuk lesz jövőre Varsó Chopin és Budapest között).

Az üléskapacitás viszont a két város között növekvő arányban repülő Airbus A320, 320 neo és 321-es, nagyobb kapacitású keskenytörzsű géptípusoknak köszönhetően még ennél is nagyobb mértékben emelkedik: közel 40%-kal több ülést kínál a Lufthansa.

A350-es látogathat Budapestre? - Idén lesz ötven éve, hogy a Lufthansa elindította első budapesti járatát

Információnk szerint a Lufthansa a budapesti járatának évfordulójára elhozhatja a legújabb és legmodernebb, Airbus A350-es típusú repülőgépét Budapestre. Nagy meglepetésre utal a Turizmusonline weboldalán megjelent PR cikk, melyben említik, hogy még titok, hogy mi is az. A legelső  Lufthansa járat 1967. augusztus 26-án landolt Ferihegyre. Az első járatot egy Boeing 727-es típusú repülőgép teljesítette.

Fénykép: tnooz

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!