Összefog az Egyesült Arab Emírségek két legnagyobb légitársasága

emirates_flydubai.jpgEgyüttműködési megállapodást köt az Egyesült Arab Emírségek két legnagyobb, dubaji központú légitársasága az Emirates és a flydubai. Az együttműködésnek köszönhetően mind két légitársaság utasai számtalan előnyhöz juthatnak, hiszen a légitársaságok a dinamikus növekedés érdekében hálózataikat is összehangolják, valamint code-share megállapodást is kötnek egymással.

Ennek értelmében a flydubai utasai zökkenőmentesen csatlakozhatnak az Emirates hat kontinenst átívelő globális hálózatának célállomásaira, az Emirates-szel utazók pedig a flydubai kiterjedt regionális hálózatát is igénybe vehetik.

A két légitársaság a Dubaji Nemzetközi Repülőtéren található központjait is tovább fejleszti, különleges utazási élményt biztosítva az ultramodern, jelenleg a világ legforgalmasabb nemzetközi repülőterén.

Őfelsége Ahmed bin Saeed Al Maktoum sejk, az Emirates Csoport elnök-vezérigazgatója és a flydubai elnöke szerint a fejlesztés az Emirates, a flydubai és a dubaji légiközlekedés életében is egyaránt jelentős. „A két légitársaság az elmúlt években egymástól függetlenül ért el jelentős sikereket, az új megállapodásnak köszönhetően a légitársaságok egymást kiegészítő szolgáltatásai pedig további élményt nyújtanak az utasok és Dubaj számára is” – tette hozzá a sejk.

Az Emirates 259, egytől-egyig széles törzsű repülőgépből álló flottája a világ 157 célállomására repül, beleértve a 16 szállítmányozási úti célt is. A flydubai 58 új-generációs Boeing 737 repülőgépből álló flottája 95 desztinációt szolgál ki. A kombinált hálózat 216 úti célt foglal magába. A környező országok közül a flydubai járataival jelen van Bukarestben, Belgrádban, Pozsonyban és Prága városában is. Az Emirates budapesti megjelenését megelőzően felmerült a légitársaság Budapesten való megjelenése, ami végül elmaradt, hiszen a Wizz Air és az Emirates is belépett is elindította Dubajba közlekedő járatait.

Az együttműködés a hálózatok és a menetrendek optimalizálásával új városok összekötését teszi lehetővé. A kombinált hálózattal és flottával az Emirates és a flydubai 380 repülőgépe várhatóan 240 célállomásra repül majd.

Az Emirates és a flydubai számos, a kereskedelmi forgalmat, a hálózattervezést, a reptéri működést, az ügyfélélményt és a hűségprogramok összehangolását érintő kezdeményezést dolgozott ki. Az együttműködés megvalósítása az első kibővített code-share megállapodás 2017 utolsó negyedévére tervezett bevezetésével indul. További részletekről a légitársaság a későbbiekben ad tájékoztatást.

Az Investment Corporation of Dubai (ICD) teljes tulajdonában álló Emirates és flydubai egymástól függetlenül, különálló vezetőség alatt működik.

A 2009-es alapítása óta a flydubai:

  • 44 ország több mint 90 célállomására közlekedik.
  • 63 olyan új útvonalon indított járatokat, amelyek korábban nem rendelkeztek közvetlen légi kapcsolattal Dubajba, vagy az Egyesült Arab Emirátusok nemzeti járatai nem közlekedtek a célállomásokra.
  • 58 új-generációs Boeing 737-800 repülőgépből álló flottát működtet és további 100 gép érkezését várja 2023-ig.
  • A légitársaság gyorsasága és rugalmassága révén a dubaji kormánnyal összhangban hozzájárult Dubaj gazdasági fejlődéséhez kereskedelmi és turisztikai kapcsolatot teremtve korábban kiszolgálatlan piacokkal.

    Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!