Hamarosan már három légitársasággal utazhatunk Bécsből Bangkokba

b777-200_top.jpgHosszú idő után újraindítja Bangkok-Suvarnabhumi Airport és Bécs között közlekedő járatát Thaiföld nemzeti légitársasága a Thai Airways. A Thai visszatérésével a szomszéd légikikötőből immár három légitársaság közvetlen járataival válik elérhetővé a népszerű nyaraló célállomás. Az egyre több új járat végett a bécsi repülőtér forgalma is rekordokat dönt - olvasható a repülőtér közleményében, és a Traveler Circle oldalán.

November 16-tól heti négy járattal tér vissza a Thai Airways a bécsi repülőtérre. A légitársaság korábban 1988 és 1993 között Athén érintésével közlekedtetett menetrendszerinti légijáratokat Bécsbe. A mostani visszatérés meglepetés abból a szempontból is, hogy e útvonalat már eddig is kiszolgálta az Austrian és a tajvani EVA Air, melynek Tajpeji járatai Bangkoki leszállással közlekednek. Sőt ezen két légitársaság a Thai Airways-hez hasonlóan szintén a Star Alliance légiszövetség tagja. A bécsi repülőtér a Thai új járatának köszönhetően a 2017/2018-as téli menetrendben hetente 83 hosszútávú járatot fog kiszolgálni.

A légitársaság az útvonalán Boeing 777-200ER típusú repülőgépeit fogja bevetni, melyen összesen 292 férőhely található. A 777-es a hétfőn, csütörtökön, szombaton és vasárnap közlekedik. A repülőgépek Bangkokból 01:30-kor szállnak fel, majd 11 óra 30 perces repülést követően reggel 7-kor érkeznek meg Bécsbe, ahonnan 13:30-kor szállnak fel és másnap 05:20-ra érkeznek Bangkokba, ahonnan az utasok több, mint 70 globális célállomásra utazhatnak tovább a Thai járathálózatán keresztül olyan városok felé, mint Sydney, Phuket, Singapore, Melbourne, Koh Samui, Hong Kong, Phuket, Perth és Auckland.

Egy kis ízelítő milyen a Thai Economy osztályán utazni

A most bejelentett négy Thai járatpár mellett az Austrian Airlines napi járattal míg a tajvani EVA Air heti négy járattal van jelen a Bécs-Bankok útvonalon. Így az új járat jelentős árversenyt generálhat, melynek a magyar utasok is örülhetnek, főleg azok akik a bécsi reptérhez közelebb, a Nyugat-dunántúli régióban laknak.

Bécsben is erősen nő az utasforgalom

A júniusi hónapban 2,9 millió utas vette igénybe a légikikötőt, ami 9,2%-al több volt a tavalyi év hasonló időszakához képest. Az év első hat hónapjának adatait nézve eddig 14 millió utast szolgált ki a repülőtér. A napi utasforgalmi rekord is megdőlt június 30-án, amikor több, mint 91 ezer utast kezelt egy nap alatt a légikikötő.

Fénykép: Thai Airways

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!