Még el sem indult, de máris több Wizz Air járat fog közlekedni Szentpétervárra

wizzair-new-route-from-budapest-to-saint-petersburg-650x260.pngÚgy tűnik beigazolódtak az előrejelzések és igen nagy az igény a közvetlen légijáratra az utazók részéről Budapest és Szentpétervár között, hiszen még el sem indult az első szentpétervári Wizz Air járat, de máris sűríteni kényszerülnek. A diszkont légitársaság idén májusban jelentette be második orosz célállomásaként Szentpétervár városát, mely 2014. ősze óta nem volt elérhető közvetlen járattal Budapestről.

Az első járat augusztus 27-én száll fel Budapestről. Ezt követően pedig hetente kétszer vasárnap és szerdán juthatunk el közvetlenül Szentpétervár Pulkovo repülőterére - szólt a májusi sajtóközlemény. Ez azonban változott, a CAPA közlése szerint idén október 30-tól a heti két járat helyett, három járatpárt állít szolgálatba az útvonalon a légitársaság. A Google flight oldalán viszont, csak november 30-tól jelenik meg a harmadik járatpár. Ennek köszönhetően a szerdai és vasárnapi napok mellett, csütörtökön is eljuthatunk majd közvetlen járattal Budapestről Szentpétervárra az Airbus A320-as típusú repülőgépek fedélzetén.

Korábban a Malév és az orosz UTair is üzemeltetett a két város között menetrendszerinti járatoka

Az orosz UTair légitársaság 2013. áprilisában indította el első járatát Budapestre. Azonban a bizonytalanná vált orosz beutaztatási forgalom (elmaradó orosz turisták) miatt a budapesti útvonalon útóljára 2014-ben közlekedett járat hetente 2 alkalommal. Ezt követően felmerült annak az újbóli elindítása, ami az orosz beutazó forgalom élénkülésétől is függött, de ez a mai napig nem történt meg, holott a légitársaság rendelkezik az ehhez szükséges engedélyekkel. A UTair azóta charter járatokkal számtalan alkalommal megfordult már Budapesten, valamint újraindította szezonális járatait Sármellékre.

Fénykép: Wizz Air

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!