Idén télen több járattal tervez jelen lenni Budapesten a Turkish Airlines

8bda8311b6e70499f44d263515a52c4a.jpg

A 2016/2017-es téli menetrendhez képest több járatpárral lesz jelen Budapest és Isztambul Atatürk repülőtere között a török nemzeti légitársaság az előzetes menetrendi információk alapján.

Az elmúlt évek Törökországot érintő terror akciói, valamint a kedvezőtlen belpolitikai helyzet miatt nagyon sok utast vesztett a Turkish Airlines. Ez kihatott a légitársaság gazdasági helyzetére is, hiszen a hosszas nyereséges működést veszteség követte. Ennek okán a Turkish a tavalyi év augusztusában számtalan európai és interkontinentális járatának a téli menetrendjét módosítottam, így költségeket tudott megtakarítani. Emiatt kevesebb Turkish járat közlekedett és számtalan repülőgép kényszerült a földre. Ez úgy látszik most véget érhet, hiszen a tavalyi évhez képest a 2017/2018-as téli menetrendi időszakban  ismét naponta 3 járatpárral tervez Budapesten a török nemzeti légitársaság.

tkbudtel.PNG

Próbafoglalás során ismét három járat közül választhatunk

 

Jobb helyzetben a Turkish Airlines

A kedvezőbb helyzet tényét tovább erősíti az is, hogy a légitársaság vezérigazgatója Bilal Ekşi egy áprilisi szingapúri konferencián elmondta, hogy a várnál jobban alakulnak ez évben a foglalásaik, ami pozitív kihatással lesz a cég növekedésére, melyre idén 3%-ot irányoztak elő. A Turkish flottája sem fog csökkenni, holott korábban ezt is tervben volt. A légitársaság emellett a jelentős nagyságú útvonalhálózatát is bővíteni további célállomásokkal Ázsia felé, valamint vizsgálják az az Ausztrál piacon való megjelenés lehetőségeit.

A Turkish Airlines idén nyáron naponta három járatpárral van jelen Budapest és a török főváros Atatürk repülőtere között. Korábban ez a szám is több volt, hiszen 2015. júliusában a légitársaság egy negyedik járatot is felvett a budapesti menetrendéjbe egészen az akkori nyári menetrendi időszak végéig.

Forrás: CAPA

Fénykép: vestnikkavkaza.net

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!