Beveszi Szentpétervárt a Wizz Air

23-wizzair-livery-wizzair.jpg

A Traveler Circle oldala szúrta ki azt a menetrendi frissítést, melyben a wizzair.com oldalán a foglalásban megjelent Szentpétervár városának neve is. Azóta a teljes menetrend és a járat indulási időpontjai is felkerültek. Moszkva után ez lesz a második oroszországi célpontja a magyar low cost légitársaságnak egy több éve igen kihasználatlan útvonalon.

Az első járat augusztus 27-én indul Budapestről. Ezt követően pedig hetente kétszer vasárnap és szerdán juthatunk el közvetlenül Szentpétervár Pulkovo repülőterére. Az első járatra 17.990 Ft-tól foglalhatóak a jegyek. Az útvonalon eddig két légitársaságnak volt repülési joga (Aeroflot és a UTair), tehát ismét a kormányzati oldalról segítség kellett ahhoz, hogy ezen járat létrejöjjön. A járaton a Wizz az Airbus A320-as típusú repülőgépeit fogja szolgálatba állítani.

Az új útvonal bejelentésére rendezett sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: "Magyarország de facto nemzeti légitársaságaként büszkén jelentjük be a Wizz Air legújabb, régóta várt útvonalát Budapestről Szentpétervárra, amely az egyetlen közvetlen kapcsolat Magyarország és az orosz kulturális főváros között. Hasonlóan Budapest-Moszkva járatunkhoz, második oroszországi járatunk is jelentősen hozzájárul majd a két ország gazdasági, üzleti és kereskedelmi kapcsolatainak fejlődéséhez, és meggyőződésünk az is, hogy alacsony viteldíjaink nagy számú szabadidős utazót vonzanak majd mindkét városba, stimulálva a turizmust és a vendéglátóipart. Továbbra is határozottan elkötelezettek vagyunk Magyarország és magyar ügyfeleink iránt, és folyamatosan fejlesztjük állandóan növekvő alacsony viteldíjas hálózatunkat, egyre több lehetőséget nyitva utasaink számára."

Menetrend:

BUD: ind.: 17:55 - LED: érk.: 21:25 W6 2465 (helyi idők)

LED: ind.: 21:55 - BUD: érk.: 23:35 W6 2466 (helyi idők)

wizzstp.PNG

Újabb fehér folt tűnik el

Szentpétervár neve a hetedik helyen szerepel, közvetlenül Luxemburg városa után azon a TOP9-es listán, melyen a budapesti repülőtérről közvetlen járattal egyelőre elérhetetlen célállomások nevei szerepelnek. Ezen útvonalakra az utazók által igény, valamint kereslet is mutatkozna egy közvetlen járat elindítására.

Korábban a Malév és az orosz UTair is üzemeltetett a két város között menetrendszerinti járatokat

Az orosz UTair 2013. áprilisában indította el első járatát Budapestre. Azonban a bizonytalanná vált orosz beutaztatási forgalom (elmaradó orosz turisták) miatt a budapesti útvonalon útóljára 2014-ben közlekedett járat hetente 2 alkalommal. Ezt követően felmerült annak az újbóli elindítása, ami az orosz beutazó forgalom élénkülésétől is függött, de ez a mai napig nem történt meg, holott a légitársaság rendelkezik az ehhez szükséges engedélyekkel. A UTair azóta charter járatokkal számtalan alkalommal megfordult már Budapesten, valamint újraindította szezonális járatait Sármellékre.

Fénykép: aviationtribune

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!