Ismét bővült a Budapestről elérhető Wizz Air célállomások száma

17855297_10155171751797829_5311468668963153405_o.jpg

A tavaszi hálózatbővítési hullám második szakasza is lezárult a low-cost Wizz Air légitársaságnál, hiszen az április elején indult 5 új nyugat-balkáni járatot követően, az elmúlt napokban további 3 újabb útvonalon indított menetrendszerinti járatokat a légitársaság a budapesti bázisáról. Remélhetőleg hamarosan Tbiliszi városa is felkerül a térképre.

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága a héten három új járatot indít el, összekötve a magyar fővárost a norvégiai Bergennel (2x/hét), a németországi Hannoverrel (4x/hét) és az olaszországi Lamezia Terme-ve (2x/hét).

Bergen Norvégia második legnagyobb városa, a legnépszerűbb kapu Nyugat-Norvégia fjordjaihoz. A város gyönyörű természeti adottságairól nevezetes, és kiváló hegymászási lehetőségek találhatók közvetlen közelében.

Hannover Észak-Németország egyik fontos központja. A városban található a Hannoveri Vásártér (Messegelände Hannover), a világ legnagyobb kiállító- és vásárközpontja, amely évente olyan prominens kereskedelmi rendezvényeknek ad otthont, mint a Hannoveri Vásár és a CeBIT kiállítás.

Dél-Olaszországban, Calabriában található az egész évben napsütéses Lamezia Terme. A régiót Európa karibi térségének is szokták nevezni köszönhetően az itt található strandoknak, varázslatos hangulatának, lenyűgöző természeti adottságának és rusztikus bájának.

A nemrég bejelentett asztanai és bordeaux-i valamint a most induló három új járattal együtt, a Wizz Air már 11 új útvonallal bővítette 2017-ben az eddig is folyamatosan növekvő budapesti hálózatát. A légitársaság így már 62 várossal köti össze Budapestet Európában és azon kívül is. Mindez azt is jelenti, hogy a magyar főváros nyújtja a legváltozatosabb kínálatot az egész WIZZ-hálózatban, hiszen innen kínálja a legtöbb útvonalat a légitársaság. A Wizz Air budapesti bázisán található Airbus flottája 2017 áprilisától 12 tagúra bővül.

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air kommunikációs menedzsere elmondta: “A Budapestet a portugáliai Faroval és öt nyugat-balkáni fővárossal összekötő útvonalak indulását követően örömmel indítunk el három újabb WIZZ járatot a magyar fővárosból a gyönyörű Bergenbe, a mozgalmas Hannoverbe és a mindig napos Lamezia Terme-be. Az új utakkal budapesti hálózatunk jelenleg 62 útvonalat kínál 29 országba, széles választékot nyújtva mind az üzleti- mind a szabadidős utazóknak. A Wizz Air barátságos hazai személyzete szeretettel várja utasainkat új Airbus A320-as és A321-es gépeink fedélzetén!”

Vajon még idén lesz-e Tbiliszi járat?

A szemfülesek pár napja észrevehették, hogy a légitársaság foglalási rendszerében megjelent Tibiliszi mint úti cél, mely csak Budapestről volt foglalható. A légitársaság megkeresésemre technikai hibával magyarázta a jelenséget, azonban kiemelték jelenleg is folynak tárgyalások útvonaluk jövőbeli bővítéséről. Asztanához hasonlóan a Tbiliszi járat ötlete sem lenne meglepő, hiszen a V4 régióban egyedül csak a LOT rendelkezik menetrendszerinti járattal a városba. Prágába pedig idén nyáron a grúz nemzeti légitársaság indít közvetlen járatot Tbilisziből.

Fénykép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!