Emirates SkyFresh - Új szolgáltatás a szállítmányozási divízióban

skycargocooldolly.jpg

Az Emirates SkyCargo, az Emirates szállítmányozási divíziója elindította az Emirates SkyFresh szolgáltatást. Az újítással a romlandó áruk és az azonnal fogyasztandó termékek frissessége a szállítás során is megmarad.

Az Emirates SkyFresh az Emirates SkyCargo dubaji központjának korszerű infrastruktúrájával, modern szélestörzsű repülőgépekből álló flottájával, innovatív hűtőrendszeres megoldásaival, többek között a Ventilated Cool Dolly-val, valamint tapasztalt személyzetével teszi lehetővé, hogy a romlandó áruk, mint például a gyümölcsök, zöldségek, friss halak és tengeri ételek, húsok, és virágok a teljes szállítási folyamat során megőrizzék frissességüket. Az Emirates SkyFresh, az Emirates SkyFresh Breathe és az Emirates SkyFresh Active különböző hűtőrendszeres védelmet kínál a romlandó áruk szállítására. Az Emirates SkyFresh alapszolgáltatás a hőre nem érzékeny gyümölcsök és zöldségek gyors földi szállítását, valamint - az Emirates SkyCargo White Cover védőborításának alkalmazásával - hővédelmét is biztosítja. A hőérzékeny áruk, például a frissen vágott virágok, az eladásra kész vágott zöldségek, gyümölcsök és a friss halak szállítását lehetővé tévő Emirates SkyFresh Breathe elsőbbségi földi kiszolgálást, valamint az Emirates SkyFresh Ventilated Cool Dolly által garantált védelmet nyújt. Az Emirates SkyFresh Active a szállítás során speciális hűtőkonténerek segítségével biztosítja a legmagasabb szintű védelmet a hőmérsékletváltozást nem tűrő romlandó árucikkek számára.

Emirates SkyFresh Ventilated Cool Dolly

emirates-skyfresh-ventilated-cool-dolly-1.jpg

Az Emirates SkyFresh Ventilated Cool Dolly, az Emirates SkyCargo legújabb innovatív hűtőrendszeres szolgáltatása olyan romlandó áruk frissen tartását teszi lehetővé, amelyek folyamatosan friss hideg levegőt igényelnek. A Ventilated Cool Dolly a szállítás során nemcsak állandó hőmérsékletet tart fenn, hanem egy ventilátor rendszer segítségével kintről folyamatosan friss levegőt szív be. A friss levegőt az egyedileg beépített szűrők megtisztítják, lehűtik, majd a hőérzékeny árut szállító konténerbe juttatják. A Ventilated Cool Dolly alumíniumból és poliuretánból készült szigetelt panelekből áll, és akár 16 tonna áru szállítására alkalmas. A Ventilated Cool Dolly a raklapokat is beleértve különböző méretű, az utasszállító gépek rakterében használt rakodó konténer tárolására alkalmas.

c8ebfxlxoaaytah.jpg

2016-ban az Emirates SkyCargo közel 400 ezer tonna romlandó árut szállított 150 célállomást magába foglaló globális hálózatában, így például lazacot Norvégiából, epret Kaliforniából, virágokat Ecuadorból, húst Ausztráliából, mangót az indiai szubkontinensről, bort és sajtot Franciaországból. Az Emirates SkyCargo nagy mértékben hozzájárul a romlandó áruk globális kereskedelméhez, valamint a helyi exporthoz.

Az ausztrál ételexporthoz hozzájárulva az Emirates SkyCargo a hústól kezdve a sajtig számos ausztrál terméket is szállít a Közel-Keletre és a világ egyéb tájaira. A vállalat emellett havonta több mint 4 ezer tonna gyümölcsöt és zöldséget szállít Indiából a Közel-Keletre és tovább. A teherszállító repülőgépek Amszterdamba a kenyai Nairobiból és az ecuadori Quitóból szállítanak frissen vágott virágokat.

Az Emirates SkyCargo egy 259 szélestörzsű, köztük 15 teherszállító (13 darab Boeing 777-F és 2 darab Boeing 747-400ERF) gépből álló flottát üzemeltet. A légiszállító vállalat a legkorszerűbb hűtőrendszeres létesítménnyel büszkélkedhet a Dubai Nemzetközi Repülőtéren, illetve a Dubai World Centralban található Emirates SkyCentral cargo-központban, ahol több mint 25 ezer négyzetméteren találhatók hűtött raktáregységek, valamint a Dubai World Central és a Dubai Nemzetközi Repülőtér között folyamatosan közlekedő hűtött teherautók.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!

Forrás: Emirates