A régió repülőtereinek februári utasforgalma

janfebkelkeu.png

Varsó elhúz, Prága követi, míg Budapest kicsit lassabban képes tartani az ütemet. Röviden így lehetne jellemezni a Kelet-Közép-európai (Visegrádi) országok fővárosaiban található repülőterek februári utasforgalmát.

Budapest:

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren a rövidebb februári hónap során összesen 785.126 utas fordult meg, ami 14,8%-al volt magasabb arány a tavaly mért adathoz képest, amikor 701.859  utast regisztráltak. Az év első két hónapjában a Budapest Airport termináljain több, mint 1,63 millió utas fordult meg. Az idei évben a repülőtér éves utasforgalma meghaladhatja a 12 millió főt. Az elmúlt hetekben bejelentett új téli járatok miatt pedig az előzetes számítások is megdőlhetnek. Mindenesetre hamarosan kezdődik a nyári menetrend, és jönnek az új járatok is. Ennek köszönhetően a Budapest Airport a legforgalmasabb nyara után nézhet, hiszen soha ennyi légitársaság, és útvonal nem volt elérhető a fővárosból. Jelenleg 39 légitársaság rendelkezik/hamarosan fog rendelkezni budapesti járattal.

Prága:

A prágai Václáv Havel nemzetközi repülőtéren februárban összesen 828.850 utast regisztráltak, ami 17,8%-al haladta meg a 2016-os adatot. Itt az év első két hónapjában összesen 1,67 millió fő fordult meg.

Varsó-Chopin:

A régió legforgalmasabb repülőtere, hiszen rendkívül erős növekedéssel tör az élre, mely a következő hónapokban a LOT új járatainak köszönhetően tovább erősödhet. Varsó Chopin repülőterén februárban összesen 939 ezer utas fordult meg, ezzel megdöntve a tavalyi rekordot 26,7%-al. A repülőteret az év első két hónapjában összesen 1,9 millió utas használta.

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!