Ki lett vajon Magyaroszág kedvenc légitársasága 2016-ban?

16650512_1693273604032961_826002623_n.jpg

Immár ötödik alkalommal került kiosztásra Az én légitársaságom díj, mely különlegessége, hogy maguk a magyar utazok tudják, akár cenzúrázatlanul értékelni azon légitársaságokat, melyekkel az elmúlt év során utaztak. Az idei díjátadó meglepetést is okozott, hiszen egy amerikai légitársaság is átvehetett egy legjobbnak járó díjat.

A repjegy.hu, és a Travelo utazási oldal által szervezett eseményen idén 6 kategóriában (1. Kedvenc légitársaság, 2. A legkedvesebb légiutaskísérő, 3. A legjobb fedélzeti ellátás, 4. A legjobb menetrend, 5. A legjobb kommunikáció, 6. A legjobb ár-érték arány) kerültek kiosztásra díjak. A hat kategória alapján a tavalyi évhez hasonlóan idén is az Emirates légitársaság lett a magyar utazók kedvenc légitársasága. Az Emirates e díj mellett számos más kategóriákban az élre tört. A díjak kiosztása a magyar utazók több hónapon keresztül történő értékelése alapján történt, mely során értékelhették azon légitársaságokat, amelyekkel a tavalyi év során repülhettek. Az idei szavazásra rekord mennyiségű értékelés érkezett mind írásban, mind szavazatok (csillagok) formájában. Szám szerint 5200 db értékelést írtak az utazók, ebből 3600 szöveges alapú volt, ami hatszor meghaladta az öt évvel ezelőtti első ilyen jellegű értékelés eredményét.

2016 Kedvenc légitársasága

emirates-logo-transparent.jpg

 

 

 

 

Összpontszám alapján immár 3. éve az Emirates nyerte meg a díjat

A legkedvesebb légiutaskísérő

1. helyezett: UP by EL AL

2. helyezett: Finnair

3. helyezett: Swiss

A legjobb fedélzeti ellátás

1. helyezett: Emirates

2. helyezett: UP by EL AL

3. helyezett Qatar Airways

A legjobb menetrend

E kategória győztese okozta a legnagyobb meglepetést, hiszen az amerikai Delta Airlines-nak jelenleg nincs közvetlen budapesti járata. (remélhetőleg mihamarabb lesz, ha már az utasok is így elismerik)

1. helyezett: Delta Airlines

2. helyezett: Finnair

3. helyezett: Qatar Airways

A legjobb ár-érték arány

1. helyezett: Emirates

2. helyezett: Qatar Airways

3. helyezett: Aegan Airlines

A legjobb kommunikáció

1. helyezett: Emirates

2. helyezett: UP by EL AL

3. helyezett: Qatar Airways

A legtöbb szavazatot kapott légitársaságok:


1. Wizz Air
2. Rynair
3. Emirates
4. Lufthansa
5. Qatar Airways
6. Turkish Airlines
7. KLM
8. Air France
9. Airberlin
10.Delta Air Lines

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!