Kiemelkedő évet zárt a Wizz Air

23 millióan választották 2016-ban a légitársaságot

wzzolmp_14.jpg

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy újabb kiemelkedő évet zárt, amelyet rekordszintű utasforgalom, jelentős hálózatbővítés és az üzleti tevékenysége, valamint szolgáltatásai minőségének nemzetközi elismerése jellemzett. Az elmúlt 12 hónap során a WIZZ 9 darab repülőgépet adott flottájához, 16 új célállomást tett elérhetővé és több mint 100 útvonallal bővítette folyamatosan növekvő hálózatát - olvasható a légitársaság sajtóközleményéből

A WIZZ 23 millió utast szállított 2016-ban, ami éves szinten 19%-os növekedést jelent. Az év végén a légitársaság 40 ország 134 desztinációját kötötte össze 519 útvonalon. A WIZZ 2016-ban 9  Airbus A321 típusú repülőgéppel bővítette flottáját és több mint 400 új közvetlen munkahelyet teremtett, így már több mint 3000-en dolgoznak a légitársaságnál.

74 db repülőgép repül Wizz Air festésben

A Wizz Air flottája jelenleg 74db  Airbus A320 és A321 típusú repülőgépet számlál, amely Közép- és Kelet-Európa 13 országában működő 25 bázisról teljesít szolgálatot. A korábbi bejelentések szerint 2017-ben két újabb bázis kezdi meg működését: márciusban a moldovai Kisinyovban, júliusban a bulgáriai Várnában nyílik újabb bázisa a légitársaságnak.

2016-ban a Wizz Air folyamatos fejlődését és kiváló szolgáltatásait rangos nemzetközi díjakkal ismerték el. A légiközlekedési piac egyik legjelentősebb multimédia információs és szolgáltató publikációja, az Air Transport World, valamint a Centre for Aviation (CAPA), a légiipari információk és elemzések vezető független szolgáltatója is a Wizz Airnek ítélte a 2016 Diszkont Légitársasága címet. Ezen felül a WIZZ megszerezte a regisztrációt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) üzemeltetés-biztonsági auditján (IOSA), ami a légiközlekedési iparág legmeghatározóbb biztonsági elismerése.

2 bázis, 11 repülőgép, 65 útvonal - Magyarország

 A Wizz Air jelenleg két magyarországi bázist üzemeltet Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgéppel, és nemrég jelentette be, hogy a budapesti flotta újabb géppel bővül 2017 áprilisától. 2016-ban a Wizz Air 3,7 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami 23%-os éves növekedésnek felel meg. A légitársaság tevékenysége idén közvetve több mint 2800 helyi munkahelyet  támogat. A WIZZ hazai hálózata már 65 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 28 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: 2016 kiemelkedő év volt a Wizz Air számára. Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársaságaként megtartottuk erős piaci pozíciónkat, miközben a szolgáltatások és a biztonság terén tanúsított kiválóságunkat rangos nemzetközi elismerésekkel díjazták. Hatékony, ultra-alacsony költségű működési modellünk lehetővé teszi, hogy folytassuk erőteljes növekedésünket és tovább bővítsük hálózatunkat utasaink igényei szerint. Továbbra is a lehető legalacsonyabb viteldíjakat fogjuk ajánlani nagyszerű utazási élménnyel párosítva, így minden ügyfelünknek kimagasló értéket biztosítunk.

Mit hoz 2017 a Wizz Air számára?

A légitársaság rengeteg új útvonalat (Faro, Bergen, Hannover, Lamezia Terme) indít az idei év során Budapestről, melyek között a sikeres koncessziós pályázatnak köszönhetően nyugat-balkáni városok (Pristina, Podgorica, Szarajevó, Szkopje, Tirana) is megtalálhatóak lesznek közöttük. Ezen útvonalakon útóljára a Malév repült 2012-es csődjét megelőzően, azóta viszont egyetlen légitársaság se vette a bátorságát, hogy újraindítsa a járatokat, hiszen üzemeltetési költségei nem feltétlenül térülnének meg. A pályázatnak köszönhetően a légitársaságnak 4 évig, legalább hetente 2 alkalommal repülnie kell a fent említett városokat. Veszteség esetén pedig az állam fogja finanszírozni a kieső bevételeket.

Fotó: Budapest Airport

További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!