767-es repülőgépekkel indít járatokat Budapestre az orosz UTair

vp-bab-utair-aviation-boeing-767-2001.jpg

2017. januárjában három alakalommal indít charter járatokat Budapest és Szentpétervár városa között az orosz UTair légitársaság.

A Google Flight, és a légitársaság keresőjében végzett próbafoglalás során három járatra lehet bukkanni, melyek január 2-án (hétfőn), valamint január 8-án (vasárnap) közlekednek a légitársaság szélestörzsű Boeing 767-200 típusú repülőgépeivel.

utair.JPG

Nem ismeretlen Budapesten a UTair!

Az orosz UTair légitársaság még 2013. áprilisában indította el első budapesti járatát, Azonban a bizonytalanná vált orosz beutazó forgalom (elmaradó orosz turisták) miatt a járat útóljára 2014-ben közlekedett, hetente 2 alkalommal. Szentpétervár városa azóta is fontos "fehér folt" a Budapest Airport járathálózatának térképén, melynek eltüntetése leginkább az orosz beutazó forgalom függvénye: "ha biztosnak látja azt a légitársaság, hogy megfelelő számban és garantáltan jönni fognak Magyarországra az orosz turisták, akkor várhatóan valóban elindul a járat, amelyet a legnagyobb eséllyel ismét a UTair üzemeltethet, hiszen az orosz légitársaságok közül csak neki és az Aeroflotnak van engedélye repülni a két ország között", hangzott el az év elején a Szentpétervári magyar konzulátuson tartott rendezvényen. Azóta idén nyáron több mint egy éves kihagyás után a UTair újból elindította másik Magyarországi járatát a Sármelléki repülőtérre.

Forrás: Turizmusonlilne.com / UTair

Kép: samolety.org

További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy like gombot!