Budapesti járatot indíthat a jövő év során az Air Astana!

A budapesti járat mellett további 7 nemzetközi útvonalon indulhatnak el az Astana gépek

air_astana_boeing.jpg

Nyolc új közvetlen nemzetközi járatot indíthat Kazahsztán nemzeti légitársasága az Air Astana. Az új járatok tervezett célpontjai között Budapest városának neve is szerepel. A légitársaság e lépésével így hamarosan akár átszállás nélkül is elérhetjük az ország fővárosnak számító Asztana városát. Az útvonalhálózat bővítése mellett a légitársasági flotta is bővülni fog 2020-ig.

Nyolc új közvetlen célállomásra tervez járatokat indítani az Air Astana 2017-ben jelentette be a kazah kormány ülésén a Kazah Köztársaság  Befektetési és Fejlesztési minisztere Jenis Kasymbek: " Tervezzük, hogy jövőre képesek leszünk 8 új útvonalat megnyitni olyan városokba mint Budapest, Varsó, Prága, Helsinki vagy Bécs." A miniszter továbbá elmondta, hogy a kazah polgári légiközlekedés területén az elmúlt 5 év során folyamatos a növekedés. "Az utasok száma 44%-al nőtt, az éves növekedési ráta 5-9% közötti.

Bővülni fog az Air Astana flottája!

A tervek szerint az elkövetkező évek során 11 db Airbus A320-as, valamint 2019-ben 2 db hosszú távú utakra tervezett Boeing 787-es repülőgépet tervez átvenni az Air Astana. A légitársaság flottáját jelenleg Airbus, Boeing, és Embraer repülőgépek alkotják. A szélestörzsű flottában jelenleg 3 db Boeing 767-300ER típusú repülőgép teljesít szolgálatot. A tervek szerint az új Dreamliner gépek átvételét követően a légitársaság elindíthatja amerikai járatait is.

A Wizz Air már rendelkezik repülési joggal Kazahsztán felé, járat viszont nincs!

A Légügyi Hivatal, még 2014-ben jogerősen lezárta a Budapest-Almati útvonalra benyújtott kérelemre indult hatósági eljárást melynek értelmében a hatóság jogerősen a Wizz Air Hungary Kft-t hatalmazta fel e útvonal tekintetében fennálló kihasználatlan korlátozott légiközlekedési jog használatára.

Magyarország számára a keleti nyitás kapcsán fontos partner Kazahsztán

A gazdasági tárca az elmúlt évek során többször is kijelentette: a kereskedelmi, gazdasági és idegenforgalmi kapcsolatok bővítéséhez szükséges a közvetlen légi járat beindítása Budapest és Asztana között. Budapesthez legközelebb Bécsből érhető el Asztana városa követlen, viszont csak szezonális jelleggel közlekedő Austrian Airlines járattal.

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

Forrás: .kazpravda.kz / Wikipedia / Világgazdaság

Kép: astanatimes.com