Budapestre indíthat járatokat a Jamal orosz légitársaság

A Jamal orosz légitársaság engedélyt kapott arra, hogy budapesti járatokat indítson Moszkva új nemzetközi repülőteréről.

A társaság Magyarország mellett Ausztriába, Németországba, Csehországba, Bulgáriába, Grúziába, Kazahsztánba, Kirgizisztánba és Tádzsikisztánba is repülhet majd a Zsukovszkij repülőteréről idén októbertől.

A Zsukovszkij repülőteret május 30-án avatták fel hivatalosan. A létesítmény alapvetően fapados és charter járatok fogadására készült, hogy oldja a másik három moszkvai repülőtér – a Seremetyevo, a Vnukovo és a Domogyedevo – túlzsúfoltságát és drágaságát. A Zsukovszkij mintegy 20 kilométerre fekszik a moszkvai közúti körgyűrűtől. 2019-re évi 12 millió fős forgalom lebonyolítására lesz alkalmas, a tervek szerint addigra expresszvonat is jár oda a moszkvai belvárosból.

A Jamal légitársaságot 1997-ben alapították. A légitársaság jelenleg 27 gépes flottával rendelkezik, melyben Airbus, Boeing, Canadair, és Sukhoi Superjet gépek is megtalálhatóak. A Jamal légitársaság budapesti piacra való belépése igazolhatja, hogy erősödik az orosz érdeklődés Magyarország iránt a válságot követően. Ennek okán merült fel a szintén orosz UTair szentpétervári járatának újraindítása is, mely akár a jövő évben újraindulhat a beutazó forgalomtól függően.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

Forrás: hir24/MTI/planespotters

Kép: wikipedia