2017-ben is visszatérnek a kanadai járatok!

aircanadatransat.png

Az Air Canada, és az Air Transat foglalási rendszereiben már szerepelnek a 2017-es évi budapesti járatok. Változások viszont előfordulhatnak lévén, hogy a légitársaságok hivatalosan nem jelentették be a 2017-es évre vonatkozó nyári menetrendjeiket. 

2017-ben a kanadai szabadidős légitársaság az Air Transat várhatóan július 1-től indítja újra budapesti járatát. A járatok hetente egy alkalommal, változatlanul a csütörtöki napokon érkeznek Budapestre 10:40-kor, egészen október 12-ig. Változás lesz viszont a járat budapesti indulási idejében, ami idén 13:10, viszont jövőre 12:15-re módosul. A TS702/703 járatokat a légitársaság szélestörzsű Airbus A330-200 típusú repülőgépei fogják teljesíteni. Az idei évhez hasonlóan Montréal városa, ismét csak torontói átszállással lesz elérhető!

Jó hír, hogy az idén első járatát elindító Air Canada Rouge is visszatér Ferihegyre. Az Air Canada esetében az első járat várhatóan 2017. június 10-én szombaton érkezik Budapestre. Az idei frekvencia szám sem fog változni, mert 2017-re vonatkozóan a foglalási rendszer ismét heti 3 járatpárt mutat a keddi, csütörtöki, és pénteki napokra. A Rouge 767-es gépei változatlanul 10:00-kor érkeznek Budapestre (AC1910), majd 12:00-kor visszaindulnak Torontó Pearson repülőterére (AC1911). Arról egyelőre nincs információ, hogy a járatok csak a nyári menetrendi időszak alatt fognak közlekedni, de várhatóan megmarad a szezonalitás, mert a gépek télen más útvonalakra vannak átirányítva. A legjobb vélhetően nem a szabadidős Rouge, hanem az Air Canada  által repült járat lenne egész évben, melynek sikerére véleményem szerint minden esély adott, lévén a növekvő kanadai beutazó turisták számának, a magyar "diszapóra" jelenlétének, valamint az Air Canada által nyújtott csatlakozási lehetőségeknek  Kanada, USA, és Latin-Amerika irányába.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!