A Lufthansa Technik új munkahelyeket teremt magasan képzett szakemberek részére a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

A Lufthansa Technik AG, Németország vezető repülőgép-karbantartó és mérnöki vállalata a meglévő légijármű-karbantartó tevékenysége mellett új repülőgép-mérnöki központot nyit Budapesten. Az új, Budapest-központú szolgáltató központ elsősorban a Boeing 737 géptípus, a világ egyik legnépszerűbb keskenytörzsű, középtávú légii járműve kapcsán nyújt majd szolgáltatásokat, illetve általános, nem géptípus-specifikus támogató tevékenységeket is végez majd.

A Lufthansa Technik több mint 15 éve van jelen Magyarországon, és fokozatosan kulcsszereplővé vált a repülőgép karbantartás és javítás területén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A társaság ezúttal egy mérnököket foglalkoztató központtal bővíti budapesti tevékenységeit, ebben az ütemben mintegy 50 új, magas képzettséget igénylő repülőmérnöki munkahelyet teremtve ezzel. A tevékenységek jórészt a Boeing 737-es keskenytörzsű repülőgépekhez kapcsolódnak, és felölelik a rendszermérnöki munkát, a műszaki diagnosztikát és gyorsjavítást, a karbantartási program menedzsmentet, valamint egyedi mérnöki feladatok ellátását. A Lufthansa Technik AG új budapesti mérnökirodájába telepít számos géptípustól független szolgáltatást is, így a repülőgép hajtómű állapotfigyelést, a repülőgépek repülési és megbízhatósági adatainak gyűjtését, és a műszaki dokumentációs szolgáltatást. Az olyan szolgáltatásokkal, mint például a repülőgép bérlőváltások támogatása, a Lufthansa Technik tovább erősíti helyi tevékenységét, amelyet a Wizz Air, Közép-Kelet Európa legnagyobb diszkont légitársaság részére végez. Budapest három másik közép- és dél-európai repülőtérrel versengett, hogy helyszínéül szolgálhasson az új központnak, amely magas értékű munkahelyeket teremt a repülőmérnökök számára. 

„Társaságunk döntését, amelynek értelmében új repülőgép-mérnöki központot hozunk létre Budapesten, annak tudom be, hogy ezzel ismeri el tizenöt éves magyarországi jelenlétünk eredményeit, és különösen az elmúlt években nyújtott remek teljesítményünket. A Lufthansa Technik a magas színvonalú szolgáltatás szinonimájává vált a budapesti repülőtéren, ahol megbízható partnereket találhatnak a jelentősebb európai és tengerentúli légitársaságok egyaránt,” jegyezte meg Dietmar Focke, a Lufthansa Technik Budapest vezérigazgatója.

"Büszkék vagyunk rá és örülünk annak, hogy Budapest került ki győztesen az európai repülőterek közötti versengésből,” mondta Ésik Róbert, a Magyar Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke. Hozzátette, „A magasan képzett, komoly szakmai háttérrel rendelkező munkaerő volt az egyik tényező, amely pozitív irányban befolyásolta a Lufthansa Technik azon döntését, hogy a légiközlekedés szereplőinek nyújtott szolgáltatásaikat Budapesten bővítik. Magyarország elkötelezett aziránt, hogy kedvező üzleti környezetet biztosítson minden olyan befektető számára, aki hosszú távra tervez.”

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója így kommentálta a bejelentést: „A Budapest Airport az új mérnöki szolgáltató központ megnyitását újabb nagy lépésként értékeli Magyarország légi kapuja üzleti palettájának szélesítésében, amely az utasforgalom kiszolgálásától a légiáru-forgalomhoz kapcsolódó szolgáltatásokon és a kereskedelmi, ingatlangazdálkodási, logisztikai, repülőgép-karbantartási tevékenységeken át immár a repülőgép-mérnöki tevékenységig terjed.  Partnerségünk a Lufthansa Technikkel előnyös a magyar gazdaság számára, hiszen high-tech munkaköröket teremt a repülőtéren.”

Marcus Knoth, a Lufthansa Technik projektvezetője elmondta, a munkaerő-felvétel első üteme júliusban indul, és a munkakörök iránt érdeklődő mérnökök és technikusok jelentkezésüket az interneten keresztül juttathatják el a társasághoz a következő honlapon: www.be-lufthansa.com. A különböző pozíciókról szóló további információk ugyancsak elérhetők a honlapon. A toborzás első szakaszának lezárását követően az új repülőgép-mérnöki központ a tervek szerint már 2016 vége előtt megkezdi működését. A munkaerő-felvétel további három ütemére 2016 októbere és 2017 áprilisa között kerül sor.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és osszad meg másokkal is!

Forrás: Budapest Airport

Kép: magyarkozlekedes