19%-al csökkent a terrortámadás végett a Brussels Airlines utasforgalma!

Jelentős utasforgalmi visszaesést könyvelhet el a belga Brussels Airlines a márciusi brüsszeli merényletek végett, számolt be az atwonline.

A brüsszeli bázis repülőtér 12 napon át tartó zárva tartása végett 19%-al csökkent a légitársaság utasforgalma. Mint ismeretes március 22-án terrormerényletet hajtottak végre Brüsszel Nemzetközi Repülőterén. A robbanás következtében a repülőtér épületében és infrastruktúrájában komoly károk keletkeztek, melyek helyreállítása miatt be kellett zárni a repteret, majd ideiglenesen kisebb kapacitással újra nyithatott. A belga légitársaság életében ez az első eset, hogy két és fél év után csökkent az utasforgalma. Március 21-ig a terrortámadás napjáig folyamatosan növekvő utasforgalomról számolt be a légitársaság, mely 9,6 %-os emelkedést jelentett.

Az utasforgalom mellett a légitársaság cargo részlegét is komoly veszteség érte.

"A legfontosabb számunkra hogy visszaállítsuk 100%-ra szolgáltatásaink színvonalát, illetve hogy utasainknak kényelmes és nyugodt utazást biztosítsunk", mondta Lars Redeligx a Brussels Airlines kereskedelmi vezérigazgatója.

A reptér lezárása a légitársaságnak naponta közel 5 millió dollárjába került.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: atwonline

Kép: staralliance