10 éve Star Alliance tag a South African Airways

A Dél-afrikai Köztársaság nemzeti légitársasága a South African Airways ebben a hónapban ünnepli 10 éves évfordulóját annak, hogy csatlakozott a világ jelenlegi legnagyobb, és legrégebb óta fennálló légiszövetségéhez a Star Alliance-hoz.

A csatlakozási esemény még 2006-ban történt meg. A légitársaság volt az első az afrikai kontinens társaságaitól, aki bekerült a Star Alliance légiszövetség tagjai közé. Így a South African Airways jelentősen hozzájárult a légiszövetség afrikai piacokra történő belépésének elősegítésében, mely segítette a stratégiai céljainak megvalósításában a szövetség munkáját.

Afrika ma is az egyik legjelentősebb piaci potenciállal, valamint fejlődési lehetőségekkel rendelkező piac a nemzetközi kereskedelemben és a légiközlekedésben, mondta a Star Alliance vezérigazgatója Mark Schwab, aki gratulált a 10 éves évforduló kapcsán, valamint megköszönte az elmúlt 10 év bizalmát, és kitartó munkáját.

A Star Alliance légiszövetséget 1997-ben 5 légitársaság alapította. Mára 28 teljes körű taggal rendelkezik világ szerte. Több mint 192 ország 1 330 repülőterére 18, 500  járat indul naponta a szövetség tagjainak köszönhetően. Az afrikai kontinensről a South African Airways-en kívül a szövetség tagjai még az Ethiopian Airlines és az EgyptAir is.

A South African Airways számos Skytrax elismeréssel is rendelkezik, melyek igazolják a légitársaság magas minőségű kiváló szolgáltatásait az utasok felé.

A légitársaság magyarországi képviseletét a Tensi Aviation látja el!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: Tensi

Kép: wandermelon