Országos sztrájk okozhat késéseket, vagy akár járattörléseket Németországban!

Több Német légikikötő is érintett lehet!

Update2: A Budapest Airport járatinformációs oldala szerint a Lufthansa törölte érkező járatai közül: 8:35, 9:55, 13:50 frankfurti, valamint a 12:45, 16:00, 23:05-ös müncheni járatokat! Induló járatok esetében jelenleg a 6:15, 13:30, 16:40-es müncheni és a 6:45, 9:35, 10:40-es frankfurti járatok vannak törölve!

Update: időközben egyre több német repülőtér ad ki közleményt a szerdai helyzettel kapcsolatban, és kérik utasaikat, hogy szerdai utazásuk előtt mindenképp tájékozódjanak a helyzetről a repülőterek honlapjáról, valamint az adott légitársaságuknál. A sztrájk által érintett német repülőterek, akik közleményben jelezték, hogy érinti őket a sztrájk: Frankfurt, Düsseldorf, München, Köln Bonn.

A sztrájkban földi kiszolgálók, reptéri tűzoltók, utasbiztonsági ellenőrök is részt vesznek.

A Lufthansa folyamatosan tájékoztatni fogja a sztrájk napjára foglalással rendelkező utasait az átfoglalási lehetőségekről.

Közven több német reptér, mint a frankfurti is Facebook oldalán figyelmezteti utasait, hogy április 27-én szerdán Németország egész területére meghirdetett sztrájk miatt fennakadások, késések, valamint járattörlések fordulhatnak elő.

A sztrájk különösen a biztonsági ellenőrzőpontokat fogja érinteni, valamint megnehezíti a reptérre való kijutást is. Az utasoknak a frankfurti repülőtér azt tanácsolja, hogy indulás előtt mindenképp tájékozódjanak a repülőtér internetes portálján a www.frankfurt-airport.com megjelenő információkról, valamint lépjenek kapcsolatba légitársaságukkal, vagy használják az okos telefonokra letölthető Frankfurt Airport App-ot!

Budapestről az alábbi légitársaságokat érintheti a sztrájk: Lufthansa, Eurowings/Germanwings, Air Berlin, EasyJet

Lufthansa budapesti irodájának elérhetősége: +36 1 429 2200

Eurowings magyarországi elérhetősége: +36 1 296 9696

AirBerlin magyarországi elérhetősége: +36 1 80 017 110

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: FrankfurtAirport / BudapestAirport