SkyTeam légiszövetség: bővítési szándék India és Brazília felé!

Tovább bővülhet a SkyTeam légiszövetség! A légiszövetség igazgatója Perry Cantarutti a minap arról nyilatkozott, hogy fennáll a bővítési szándékuk két nagy ország India, valamint Brazília felé, mivel ezen két fejlődő ország hatalmas piaci potenciállal rendelkezik, melyek segíthetik a szövetség további növekedését, versenyképességét a többi légiszövetséggel szemben.

A két országban való terjeszkedésben a szövetség jövőbeli partnere az indiai Jet Airways, valamint a Brazíl Gol Linhas Aéreas légitársaság lehetne. A SkyTeam társulás hosszú megfeleltetési eljárása miatt, kezdetben közös partnerként, majd később teljes jogú tagként kezelnék a két légitársaságot. A SkyTeam már megkereste mind két légitársaságot ez ügyben, de a társaságoktól egyelőre nem érekezett válasz a megkeresésre.

A SkyTeam légiszövetségnek jelenleg 20 teljes jogú tagja van Észak-Amerikán át Délkelet-Ázsiáig. A szövetséget 2000 június 22-én alapították Amszterdamban. A SkyTeam jelenleg a világ második legnagyobb légiszövetsége.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: ch-aviation / wikipedia

Kép: SkyTeam