A Lufthansa felvásárolná a Brussels Airlinest!

A német Süddeutsche Zeitung meg nem nevezett forrásokra hivatkozó értesülése szerint a Lufthansa teljes egészében fel kívánja vásárolni a Brussels Airlines részvényeit. A német légitársaság egyenlőre nem kommentálta a lapértesülést - írta az MTI.

A Lufthansa jelenleg 45 százalékos részesedéssel rendelkezik a belga légitársaságban. Az 55 százalékos részvénypakett ára a légitársaság üzleti helyzetétől függően akár 250 millió euró is lehet.

A Lufthansa 65 millió euróért vásárolta meg a 45 százalékos részvénypakettet a részvények fennmaradó részének megvásárlására szóló opcióval együtt, amit 2018-ig hívhat le. A Lufthansa lépése nem lenne meglepetés, mivel a brüsszeli merényletek miatt a társaság hatalmas veszteséget kénytelen elkönyvelni, melyek fedezéséhez megfelelő anyagi tőke is szükséges, valamint számolni kell a merénylet hatásai miatt elmaradó bevétel kieséssel is. A Reuters értesülése szerint a Lufthansa a dán, norvég és svéd kormányok tulajdonában lévő SAS légitársaságban is kisebbségi részesedést kíván vásárolni.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: porftolio

Kép: global.handelsblatt