Rekordot döntött a Lufthansa-csoport Magyarországon!

1.6 millió utast szállítottak 2015-ben Magyarországon a Lufthansa-csoport járatai, közölte tegnap este Debrecenben Antal Gábor, a csoport magyarországi vezetője. Ez a szám abszolút rekordnak számít a csoport magyarországi jelenlétében. A 2015-ös adat 12%-os utasszám bővülést jelent az egész csoportra vetítve.

A csoporthoz tartozó légitársaságok közül a Lufthansa mintegy 728 ezer, a SWISS 182 ezer, az Austrian Airlines 104 ezer, a Brussels Airlines 181 ezer, a Germanwings/Eurowings pedig 386 ezer légi utast szállított a Budapestről induló vagy oda érkező járatok fedélzetén.

A legnagyobb növekedést a (fapados) Germanwings/Eurowings érte el: őket 38 százalékkal több utas választotta, ami részben annak is köszönhető, hogy immár a Budapest és Hamburg, illetve Düsseldorf közötti légi kapcsolatot is ez a társaság biztosítja.

A Brussels Airlines-t 22 százalékkal több utas választotta, míg a Lufthansa gépein is 5 százalékkal több utas fordult meg.

Antal Gábor tájékoztatása szerint a Budapest Airport 2015. évi 10,3 millió utasa közül 1,6 millió utazott a Lufthansa-csoport járatain, így a vállalatcsoport őrzi második helyét a magyarországi légi szállítók között.

A hagyományos, hálózati légitársaságokat figyelembe véve a Lufthansa-csoport továbbra is piacvezető, és az egyes légitársaságok eredményeit elemezve ismét a Lufthansáé az első hely - magyarázta, megjegyezve, hogy az öt légitársaság a 2016-os nyári menetrendben összesen heti 147 járatot üzemeltet Budapest és Frankfurt, München, Düsseldorf, Hamburg, Köln/Bonn, Bécs, Zürich és Brüsszel között, valamint a Lufthansa elindítja Debreceni járatát is.

Boris Ogursky, a Lufthansa európai kommunikációs vezetője elmondta: légitársaságaik tavaly 170 millió utast szállítottak, a korábbi évinél 6,8 százalékkal nagyobb eredmény. Így összesen 32 milliárd euró bevételt, és csaknem 1,8 milliárd euró nyereséget értek el.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: hirado.hu

Kép: appointmentgroup