Elindult a Lufthansa debreceni járata!

Ma reggel megérkezett az első Lufthansa járat München városából a Debreceni Repülőtérre. A mai naptól kezdve a Német Lufthansa légitársaság hetente három járatot kínál egész évben (hétfőn, szerdán és pénteken) a két város között, melyeket a 80 ülőhellyel rendelkező Bombardier CRJ900-as gépekkel repülnek. Az új járat elindítását még tavaly decemberben jelentette be a légitársaság.

Lufthansa megjelenésével Debrecen városa és repülőtere, valamint a térség és környéke is hatalmas lehetőséghez jutott, mivel müncheni átszállással rengeteg Lufthansa, valamint Star Alliance desztináció érhető el gyorsan. Továbbá az új járat segíteni fogja a térség turisztikai, valamint gazdasági fejlődését is

Antal Gábor, a Lufthansa-csoport magyarországi vezetője a járat elindításának bejelentése során  azt mondta, az első időszakban 50 százalék körüli kihasználtságra, és több német, mint magyar utasra számítanak.

Az új Lufthansa járat hozzá fog járulni a Debrecen Airport forgalmának további erős növekedéséhez. A repteret 2016. márciusában 138 százalékkal többen, mintegy 23 ezren használták. Az első negyedévi utasforgalom (58700 fő) is több mint a duplájára nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest. Így biztosan ezen év is rekordokat fog dönteni Debrecenben.

A Debrecen Airport a Lufthansa járatával együtt, már 7 db közvetlen menetrend szerinti járattal rendelkezik! De charterjáratok is szép számmal fognak idén nyáron indulni Debrecenből Törökországba, Észak-Ciprusra, Bulgáriába és három görög szigetre: Krétára. Korfura és Zakyntosra, valamint Erfurtból, Lipcséből és Drezdából  német turisták fognak charter gépekkel érkezni.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: dehir.hu / dehir.hu / MNO

Kép: dehir.hu