Elindult az Air India bécsi járata! Budapestre egyelőre nem tervez járatokat a társaság!

Április 6-án megkezdte műkődését Delhiből Bécsbe az Air India. A járatok egyelőre hetente három alkalommal a társaság Boeing 787-800-as Dreamliner gépeivel közlekednek. Az új járatat indítás azután történt miután az osztrák Austrian Airlines kénytelen volt feladni ezen útvonalát, így az egy légi szövetségbe (Star Alliance) szereplő Air India lépett be az osztrák piacra, viszont kevesebb járattal, mint korábban az Austrian! 

Budapestre is nyithatnak járatot?

A járatnyitás során szóba került, hogy várható-e a jővőben esetlegesen egy budapesti járat nyitása is. Azonban a közvetlen budapesti járatnyitást Delhiből vagy más indiai nagyvárosból a kereskedelmi igazgató egyelőre nem tartja időszerűnek. Álláspontja szerint az új járat alkalmas arra, hogy az egész közép-kelet-európai régiót kiszolgálja. Budapestet kényelmesen el lehet érni Bécsből Star Alliance-partnerük, az Austrian Airlines járataival, de autóval is csak két és fél órára van egymástól a két város. A kereslet növekedése esetén is inkább a Bécs és Delhi között közlekedő járat sűrítését kezdeményezi majd a légitársaság, mint hogy a szomszédban állítson fel új közlekedési csomópontot.

Népszerűsítenék Budapestet is

Az új bécsi iroda Magyarországra irányuló tevékenységeket is el fog látni!

Az Air India a bécsi járatnyitással összefüggésben magas szintű együttműködést remél Budapest és Magyarország turisztikai irányításával, például számít a szakmai tanulmányutak szervezésében nyújtott segítségre.

A kereskedelmi igazgató szerint a Bécset felkereső indiai turisták számára Budapest és Prága meglátogatása szinte kötelező eleme az útitervnek, és reméli, hogy az indiai tour operatorok, osztva ezt a nézetet, ennek megfelelően alakítják ki útjaikat. Az Air India fontosnak tartja, hogy az új bécsi járatot bemutató roadshow-kon, prezentációkon és magán a járaton Ausztria mellett Magyarországot is népszerűsítse, ezért örömmel fogadja a desztinációs kiadványokat és audiovizuális anyagokat is. Pankaj Srivastava abban is lát fantáziát, hogy a fedélzeti magazinban Budapest fókuszú, Magyarországról szóló cikkek jelenjenek meg. Ezek jó eszközök lehetnek ahhoz, hogy az utasok betekintést kapjanak a régió turisztikai lehetőségeibe, egyben tovább növeljék az új járat vonzerejét. A magyarországi turisztikai irányítással való együttműködés talán azt is eredményezi majd, hogy a fedélzeti filmekben is megjelenik a desztináció.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: turizmus.com

Kép: wikipedia