Bővíti magyarországi kapacitásait az Alitalia! Tervben van a milánói járat újraindítása is!

Nagy Zsolt, az Alitalia  magyarországi vezetője kedden megrendezett rendezvényükön elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy az olasz légitársaság mint hagyományos fuvarozó értékei visszakerüljenek a köztudatba. A légitársaság folyamatosan azon dolgozik, hogy a mediterrán életérzést, a „dolce vita"-t, a szabadság élményét utasaik már a fedélzeten megtapasztalják, ezt nyújtja többek között a fedélzeten elérhető WIFI kapcsolat, az új gourmet menükínálat, vagy a „Dine Anytime" szolgáltatás is (az utas döntheti el, mikor szolgálják fel neki az étkezést).

Az Alitalia 7%-os kapacitás bővítést tervez az idei évre a hosszútávú járatok számában, valamint új útvonalakat nyit belföldön, és egyes belföldi járatok számát is növeli. Az Alitalia jelenleg 350 desztinációra közlekedtet járatokat. Új tulajdonosának, az Etihad Airwaysnek köszönhetően erősödött a társaság piaci pozíciója és brandje.

Budapest vonatkozásában szóba került, hogy március 28-tól heti kilencről tízre növelték a járatszámot, és nagyobb befogadóképességű gépeket is közlekedtetnek (többször láthatunk Alitalia A321-es gépeket Ferihegyen). A magyar utasok körében nemzetközi szinten New York és Miami a legkedveltebb, míg belföldön Catania, Palermo és Cagliari.

A Magyar utasok számára így az idei nyáron az Olasz nemzeti légitársaság heti 14, azaz napi 2 járatot (reggel-este) kínál Budapestről Rómába.  A reggeli járat 7:25-kor indul Budapestről, és 8:55-re érkezik Rómába, míg az esti járat 18:25-kor indul, és 20:10-re ér a Római repülőtérre. A Magyar utasok számára is biztosított az átszállás a Rómából induló hosszútávú és belföldi járatokra, beleértve a két új hosszútávú útvonalat is.

Jövőben Milánó Budapestről Alitáliával?

Nagy Zsolt megemlítette a Budapest–Milánó közvetlen járat esetleges újraindítását is, ez ügyben folyamatosan bombázzák az Alitalia központját, hogy bizonyítsák az útvonal létjogosultságát.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

 

Forrás: budflyer / turizmus / Alitalia

Kép: Alitalia