60 éves lett a Condor!

 

Tegnap ünnepelte 60-dik születésnapját Németország szabadidős és nyaralási útvonalakra specializálódott légitársasága a Condor.

60 évvel ezelőtt, március 29-én szállt fel Frankfurtból a Condor első járata. Deutsche Flugdienst GmbH nevet azóta Condor-ra változtatták, és a Lufthansa sem tulajdonosa már a társaságnak, de továbbra is partner a Miles & More törzsutas pontok jóváírásában. A német Condor a 60 év alatt a világ legjelentősebb nyaraló légitársaságává nőtte ki magát, 214 millió nyaralót fuvarozva! A Thomas Cook csoport tagja, mely jelenleg 95 repülőgépes flottával rendelkezik.

A Condor 1991-ben elsőként vezette be a Comfort Class osztályt egy nyaraló járaton, ezzel emelve a szolgáltatások szintjét. 2008-ban aztán a Premium Economy osztály is debütált, mely azóta is kedvező ár/érték aránnyal és természetesen kényelmes szolgáltatásaival csábítja az utasait.

A Condor minden téren tudatos légitársaság: a gépein sharkletek találhatóak, mellyel csökkenthető a kerozin fogyasztás, így a CO2 kibocsátás is. 2010-ben, a haiti földrengések után, a Condor volt a segélyek hivatalos szállítója. A légitársaság azóta is partnere a „Luftfahrt ohne Grenzen” – “Wings of help“ szervezetnek. 2009-ban pedig kezdeményezte a „ConTribute“ programot, melyen keresztül a Condor dolgozói adományikkal természeti katasztrófák sújtotta területeken élő gyerekeket, valamint támogatásra szoruló népcsoportokat, kultúrákat és fenntarthatóságot fejlesztő programokat támogatnak. 

 A társaság 75 csodálatos és különleges úti céllal rendelkezik. Budapestről a legegyszerűbben frankfurti átszállással lehet eljutni a Condor egzotikus úti céljaira. De Frankfurt mellett a München is rendelkezik Condor bázissal, ami  töretlenül fejlődik. A magyar utazó közösség számára közelebbi Condor állomás Bécs, ahol  a Bécs-Punta Cana (Dominikai Köztársaság) és Bécs-Varadero (Kuba) városokba van közvetlen járatuk.

A 2016/2017-es téli szezonban egy új karibi desztinációval gazdagodik a Condor hálózata, mégpedig a Martinique szigeten található Fort de France-al. Ez lesz a légitársaság karibi hálózatának 17. célállomása!

Forrás: Aviareps

Fotó:wikipedia

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!