Teljesítette első repülését a Cathay Pacific legújabb Airbus A350-900-as gépe!

Az hongkongi bázisú Oneworld tag légitársaság, még februárban vette volna át a legújabb Airbus A350-900-as gépét, azonban késedelmek léptek fel az Airbus egyik alvállalkozójának hibája miatt.

A repülőgép most lépett gyártási folyamatának vég stádiumába. A szállítási késedelmét okozó problémákat sikerült megoldani, és zajlanak azon ellenőrzések, melyek végével a gép forgalomba állhat várhatóan az év második negyedévében nyilatkozta az Airbus.

Ez lesz a Cathay Pacific első A350-es gépe az eddig megrendelt 48 db XWB típusból. Melyből 22 db 900-as, 26 db pedig az 1000-es változat. A cég tervei szerint az új gépek hosszú és középtávú útvonalaikon fognak szolgálatba állni. Az új Airbus gép már a légitársaság új arculati festését viseli magán, melyet még tavaly novemberben jelentett be a társaság. 

A Cathay Pacific járathálózata Budapestről is elérhető, mivel légitársaság code-share partnere a szintén Oneworld tag Qatar Airways-nek, így a légitársaság kódja megtalálható Qatar budapesti járatain is.

Forrás: atwonline

Kép: Airbus