Hamarosan Szarajevóba is repülhetünk közvetlenül Budapestről?

Az EX-YU Aviation News légiközlekedési hírportálon megjelent írás szerint a magyar kormány támogatja a két város közötti közvetlen légi járat újbóli elindítását.  Ez azok után történt, miután a minisztérium nyilvánossá tette azon városok listáját, melyekbe támogatja a közvetlen légi járat elindítását Budapestről. Ezen a listán még nem szerepelt Szarajevó városa, de mivel a Wizz Air még a pályázat megjelenése előtt bejelentette Szófiai járata elindítását, emiatt Szófia városát kivették a támogatott városok közül, és helyette Szarajevó került be alternatívaként. A Fejlesztési Minisztérium hamarosan közzé teszi a koncessziós pályázati anyagokat az Unió hivatalos lapjában, mely tartalmazni fogja azokat a Balkáni városokat köztük Szarajevót is, amelyekbe új közvetlen légi járatok nyitását támogatnák. Bármely Unióban bejegyzett fuvarozó pályázhat, de részletek még nem ismertek ezzel kapcsolatban.

A minisztérium szerint az új útvonalak hozzájárulhatnak a kereskedelmi, turizmus és a gazdasági kapcsolatok még szorosabbá fűzéséhez a Balkáni országokkal.

Szarajevóba Budapestről utoljára a Malév repült naponta, de a légitársaság 2012-es csődje miatt az útvonal a mai napig is kiszolgálatlan maradt, és Budapestről csak átszállással érhető el Bécsen vagy Münchenen keresztül.

Forrás: exyouaviationnews

Kép: sarajevoairport