Szerdán is zárva marad a brüsszeli nemzetközi repülőtér! Több légitársaság kompenzálja az utasait!

 

Szerdán is zárva marad a brüsszeli nemzetközi repülőtér, mondta Arnaud Feist, a repülőtér vezérigazgatója. A menetrend szerinti járatokat átirányítják a Charleroi-i, a Liége-i és a hollandiai Ostende-i légikikötőkbe. A repülőtér újranyitásának dátuma egyenlőre ismeretlen, a károkat tekintve viszont több napot is igénybe vehet a helyreállítási munkák befejezése.

A zárva tartás végett a Brussels Airlines a holnapi napra vonatkozóan is törölte összes Budapesti járatát!

Időközben több Brüsszelbe közlekedő légitársaság nyilatkozott arról, milyen kompenzációkat kínálnak a kialakult helyzet végett, azon utasaik számára, akin nem tudtak,tudnak eljutni vagy elindulni Brüsszelből.

Wizz Air: azok, akik kedden utaznának Charleroi-ra, visszakaphatják a jegy árát, amennyiben lemondják az utazást, akik pedig átfoglalják a jegyüket, ingyen tehetik ezt meg. Az intézkedés egyelőre a keddi járatokra érvényes.

Lufthansa csoport: A Lufthansa az MTI megkeresésére közölte, hogy akiknek március 22. és 28. között volt foglalása a Lufthansa, az Austrian, a Swiss, az Eurowings vagy a Brussels Airlines valamelyik brüsszeli gépére, azoknak egy átfoglalás vagy visszamondás ingyenes.

Ryanair: Ingyenessé tette a törlést, illetve módosítást a Ryanair is. A cégnél, azok, akiknek nem keddre szól a jegyük, csak telefonon keresztül tudják átfoglaltatni jegyüket. Arról a légitársaság nem adott tájékoztatást, hogy mely további napokra érvényes az ingyenes törlés és dátummódosítás.

Forrás: napi.hu

Kép: brusselsairport