Harmadszorra is elnyerte a Skytrax díját a Budapest Airport!

2014 és 2015 után 2016-ban is megkapta a Budapesti Nemzetközi Repülőtér a legjobb Kelet-Európai Repülőtér címet a Brit légiközlekedési tanácsadó Skytrax cégtől. A díjat Kölnben, a Passenger Terminal EXPO nemzetközi repülőtéri szakkiállításon és konferencián adták át a budapesti repülőtér képviseletének. A díjat évente ítélik oda független utaselégedettségi felmérések alapján. A tavalyi vizsgálat során 160 ország repülőterein 12 millió utast kérdeztek meg. A felmérés anonim, mely során 39 területen ellenőrzik a repülőtereket. 

Önmagában véve is hatalmas elismerés, hogy a régió legjobb repülőterének járó díjat megkaptuk,” hangsúlyozta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója a díj átvételekor. Hozzátette: “Azt pedig egyenesen fantasztikus teljesítménynek tartom, hogy egymás után harmadszor is kivívtuk az elsőséget a Skytraxnél, hiszen ezzel minőségi szolgáltatásaink széles palettáját ismerték el. Különös büszkeséggel tölt el, hogy a kiválóság iránti elkötelezettségünket maguk az utasok is méltányolják.”

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója így kommentálta a szakmai díj elnyerését: “A régió legjobb repülőterének járó díj átvételét már első alkalommal is óriási sikerként könyvelhettük el, másodszorra úgy éreztük, ez tényleg nem lehetett véletlen, de hogy harmadszor is nekünk ítélték a díjat, ez valóban minden képzeletet felülmúl! Ez a fantasztikus sikersorozat a Budapest Airport csoport és repülőtéri partnerei minden munkatársának közös munkáját dicséri. A minőségi szolgáltatások iránti elkötelezettségünk töretlen és az is marad!”

Íme a Kelet-Európai lista:

Best Airports in Eastern Europe 2016

1 Budapest
2 Tallinn
3 Kiev Boryspil
4 Riga
5 Belgrade
6 Sofia
7 Bratislava
8 Tbilisi
9 Skopje
10 Tirana

 

A cég rangsorolja a világ repülőtereit is top 100-as listán melynek az élen a Szingapúri Changi repülőtér végzett idén. A listán a Budapest Airport a 76-ik helyet foglalja el megelőzve Los Angeles-t, Máltát, és Prágát is!

Top 10 repülőtér a világban:

1    Singapore Changi Airport
2    Incheon International Airport
3    Munich Airport
4    Tokyo International Airport (Haneda)
5    Hong Kong International Airport
6    Chūbu Centrair Nagoya
7    Zurich Airport
8    London Heathrow Airport
9    Kansai International Airport
10  Hamad International Airport

(Szerzői vélemény: Ezúton is szeretnék gratulálni a Budapest Airport csapatának az elismerésért!)

Forrás: budapestairport / worldairportaward

Kép: budapestairport