Július 1-jén indíthatja első menetrendszerinti A380-as járatát az Emirates Bécsbe!

Az aeronews.ro légiközlekedési oldal értesülése szerint, melyet a légitársaság még hivatalosan nem jelentett és nem erősített meg, 2016. július 1-től, az eddigi Boeing 777-300ER típusú gépek helyett az Emirates legnagyobb Airbus A380-800 típusú gépei repülnék a Dubai-Bécs útvonalat. A típus nem ismeretlen a bécsi reptér számára, mivel az Emirates 2014. május 26-án a 10. bécsi születésnapját ünnepelve ezzel a géppel látogatott el az osztrák fővárosba, valamint vészhelyzet esetén is használta már a repülőteret a típus. A Bécs-Schwechati nemzetközi repülőtér pályája alkalmas a gépek fogadására, azonban a terminál épületnél jelenleg is zajlanak a módosítások, hogy megfelelően tudják kiszolgálni az Emirates óriásgépét.

Az Emirates régi tervei között szerepelt a bécsi A380-as járat, azonban korábbi engedélykérelmét az osztrák légügyi hatóság elutasította, mely annak is köszönhető volt, hogy az osztrák nemzeti légitársaság (aki szintén repülte az útvonalat) érdekeiket védte a hatóság. Azonban tavaly ősszel az Austrian feladata az Emirates elleni küzdelmét és fenntarthatósági okokra hivatkozva megszüntette Dubai járatát, mely 1996 óta üzemelt. Így az osztrák piacon egyedüli, versenytárs nélküli légitársasággá vált az Emirates a Dubai útvonalon, és vélhetően ennek köszönhetően engedett a hatóság az engedély megadása kapcsán. Az Emirates-nek jelenleg napi két járata van Bécs és Dubai között.

Érdekesség, hogy ha a bécsi A380 járat elindul nem egyedüli lesz a régióban, mivel idén nyártól Prágába is szezonálisan A380-as gépekkel fog az Emirates repülni. Budapestre pedig marad a tavaly december óta közlekedő Boeing 777-300 típusú gép, amit legkésőbb 2017. februárban válthat ER típusú 777-es.

Forrás: aeronews.ro / logisztikama / turizmusonline /

Fénykép: vienna.at