Visszatérhetnek az orosz UTair gépei Budapestre?

A növekvő orosz beutazási forgalomnak köszönhetően felmerült az eddig szüneteltetett Szentpétervár-Budapest járat újraindítása, olvasható a turizmusonline cikkében. "A város és vonzáskörzete nagy piaci potenciált jelent, a keresletet tovább élénkítheti a közvetlen Szentpétervár-Budapest járat újraindítása" hangzott el a Szentpétervári magyar konzulátuson tartott rendezvényen.

Az orosz UTair 2013. áprilisában indította el első járatát Budapestről. Azonban a bizonytalanná vált orosz beutaztatás (elmaradó orosz turisták) miatt a járat útóljára 2014-ben közlekedett hetente 2 alkalommal. A rendezvényen elhangzott"hogy idén még nem valószínű, hogy újraindul a közvetlen légi járat, ez teljes mértékben beutazásfüggő: ha biztosnak látja azt a légitársaság, hogy megfelelő számban és garantáltan jönni fognak Magyarországra az orosz turisták, akkor várhatóan valóban elindul a járat, amelyet a legnagyobb eséllyel ismét a UTair üzemeltethet, hiszen az orosz légitársaságok közül csak neki és az Aeroflotnak van engedélye repülni a két ország között."

Jó hír azonban, és talán a Budapesti járat mielőbbi újraindítását is segíti, hogy a UTair gépei, ha nem is Budapesten, de Sármelléken (Hévíz-Balaton Airport) az idei évtől újra megfordulnak július 10. és november 6. között tervek szerint 18 járattal, de ez az igényektől függően akár tovább is nőhet. 

Forrás: bud / turizmusonline / wikipedia / 444