BUD flyer

2017\11\20 Bbalint Szólj hozzá!

Afrikában erősít az Alitalia

ei-ejj-alitalia-airbus-a330-202.jpgÚgy látszik hiába a csődeljárás és a várva várt megmentőre várakozás, hiszen az Alitalia nem hagyja magát és újabb útvonalakat vesz fel a kínálatába. Itt is van rögtön kettő új célállomás az afrikai kontinensről, mégpedig Johannesburg és Nairobi, ahová a jövő tavasztól már közvetlen Alitalia járattal repülhetünk Rómából. Amíg a Nairobi járat a délutáni órákban indul Rómából (ami a jelenleg meglévő egyetlen esti budapesti járattal nem érhető el), addig Johannesburg kiváló alternatíva lehet azon magyar utasok számára akik a minél gyorsabb átszállást szeretik, hiszen Budapestről 14 óra 05 perc alatt a Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb városában találhatjuk magunkat.

Nem állítja meg semmi az Alitalia olasz nemzeti légitársaságot, hiszen tovább folytatja hosszútávú útvonalhálózatának fejlesztését. Dél-amerikai és az indiai bővítést követően most az afrikai kontinenst célozták meg. 2018. március 28-tól az útóljára 2000-ben repült Nairobi útvonalra tér vissza a légitársaság Airbus A330-200-as típusú repülőgépeivel, hetente négy járattal.

Ezt követően 2018. április 8-tól szintén egy korábbi útvonal ébred újra, hiszen 2001. után újraindul a légiforgalom Róma és Johannesburg között, szintén négy járattal (kedd, csütörtök, péntek, vasárnap) és Airbus A330-200-as gépekkel. E járat jó opció lehet a Budapestről a Dél-Afrikai köztársaságba utazóknak, hiszen az esti budapesti járattal elérhető a római csatlakozás igen elenyésző átszállási idővel számolva (2 óra 10 perc). Ezen átszállási idő mind a négy járatnapon biztosított. Vissza irányba ezen idő sajnos már 8 órára növekedik.

alijohbud.JPG

Az új Alitalia járatok már a foglalási rendszerekben is megjelentek. Johannesburg oda-vissza irányra 211.000 Ft-tól érhető el Economy osztályon.

Nagyon sok új hosszútávú járat az Alitalia-nál!

Az elmúlt időszakban az Alitalia számtalan új hosszútávú járatot indított útjára olyan új célállomásokra, mint Delhi, Malé, Buenos Aires, Sao Paulo, Santiago de Chile, Mexikóváros.

Újdonság továbbá az is, hogy Magyarországon a légitársaság új értékesítési képviseletet kapott mégpedig az Aviareps Magyarország Kft. személyében.

Borítókép: theflight.info

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!

 

 

2017\11\17 Bbalint Szólj hozzá!

23 éve bezárt útvonalát éleszti újra a LOT

23621288_1981533208733625_2455441264520792331_n.jpgÚj hosszútávú járatot jelentett be a lengyel nemzeti légitársaság a jövő évre vonatkozóan. A LOT 2018. május 15-től közvetlen, menetrendszerinti járattal köti Varsó Chopin repülőterét Szingapúr városával. Az útvonal választás érdekesnek tűnhet mivel igen jó stratégia döntés és megfontoltság áll mögötte, hiszen a LOT szakemberei ismét egy olyan várossal létesítenek közvetlen légi kapcsolatot, mely egyetlen Kelet-Közép-európai és a Kelet-európai ország (kivétel Oroszország) fővárosával sem áll közvetlen légikapcsolatban, így a LOT a jelenlegi ráhordó járathálózatával rendkívül vonzó lehet a nem csak Szingapúrba, hanem az onnan egy átszállással elérhető további célállomások felé utazóknak is.

Az idén nyáron megnyitott Los Angeles-i és a jövő nyáron Budapestről induló két amerikai járata után újabb hosszútávú célállomást vett fel listájára a lengyel LOT. A légitársaság 2018. május 15-től hetente három, majd 2018. július 2-tól, már hetente négy járatpárral fog repülni egy közel 23 éve bezárt útvonalon, Varsó és Szingapúr között. Az új szingapúri járatindítás ténye már idén augusztusban felmerült Jakarta neve mellett egy indonéz online lapban.

Az LOT ezen járatát is a már megszokott Boeing 787-8-as típusú Dreamliner repülőgépek fogják teljesíteni, melyek három osztályon nyújtanak kényelmes utazási lehetőséget a 252 utas számára.

Rafał Milczarski, a LOT vezérigazgatója szerint az új szolgáltatás tükrözi a fuvarozó azon ígéretét, hogy folytatja a már meglévő ázsiai hálózatának bővítését, mely a növekedési stratégiájának részét képezi. "Közel hárommillió utas utazik évente Európa és Szingapúr között. Reméljük, hogy az új LOT kapcsolat remek lehetőséget nyújt a közép-kelet-európai és a nyugat-európai utasok számára. "

Changi Airport Group vezérigazgatója Lim Ching Kiat a járat bejelentéséhez kapcsolódóan elmondta: "A Changi Airport aktívan növekszik e növekedés új gyümülcse a LOT-al való együttműködésünk. A kelet-európai országok, mint például Horvátország, Csehország és Magyarország egyre népszerűbbek az ázsiai utazók körében. A LOT új szolgáltatása nagyobb kényelmet és új lehetőségeket kínál utasaink számára, hogy elérjék ezeket az országokat."

A LOT az idei évben már számtalan új járatot indított és jelentett olyan városokba, mint Varsóból Asztana, Los Angeles, Newark, Göteborg, vagy Krakkóból Chicagó és Budapestről New York JFK, valamint Chicago.A légitársaság növekedése törtlen, ami a varsói repülőtér utas és áruforgalmi mutatóin is igen szépen meglátszik.

A LOT hosszútávú gépparkja jelenleg csak Boeing 787-8-as típusú Dreamliner repülőgépekből áll. A jövő évben viszont már a hosszabb törzsű és nagyobb befogadó képességű Boeing 787-9-es változat első példánya is csatlakozik a flottához.

Az Ausztráliába, Új-Zélandra, vagy Délkelet-Ázsiába tartó magyar utasok is kényelmesen elérhetik az új járatot varsói csatlakozással!

Mivel a LOT és a Singapore Airlines között codeshare megállapodás áll fenn, így a világ legjobb repülőterén történő egyetlen átszállással elérhetőek lesznek olyan városok, mint Adelaide, Manila, Sydney, Bangkok, Birsbane, Colombo, Denpasar, Kulala Lumpur, Melbourne, Auckalnd és Perth.

A magyar utasok a keddi és csütörtöki (július 2-tól pedig a hétfői) napokon a Budapestről 20:45-kor induló LOT járattal érhetik el a varsói csatlakozást. A budapesti járat 22:00-kor landol Varsóban, a Szingapúrba tartó gép pedig 23:00 perckor száll fel Varsóból és másnap 17:15-kor érkezik meg a Changi repülőtérre.

A vissza irányba a repülőgép 0:05-kor száll fel Szingapúrból és 06:15-kor landol Varsó Chopin repülőterén, ahonnan a 07:10 perckor induló budapesti járattal 08:30-ra már a magyar fővárosban lehetünk (helyi idők).

Szingapúr már nem ismeretlen hely a LOT számára

A LOT mostani első délkelet-ázsiai légi összeköttetése nem az első járat, hiszen a légitársaság 1988. és 1995. között már járt menetrendszerinti járattal Szingapúr városába. A járatokat kezdetben Ilyushin IL62-es repülőgép teljesítette, mely első alkalommal 1988. októberében szállt fel Varsóból, és a Varsó-Tashkent-Bangkok-Szingpaúr útvonalat teljesítette. 1989-től elhagyták a bangkoki leszállást, majd 1991. júliusától-októberéig gép az Egyesült Arab Emírségek harmadik legnagyobb városában Sardzsában szállt le, Tashkent helyett. 1991. októberétől a modernebb Boeing 767-es repülőgépek váltották az orosz gépeket, és akkor az útvonal ismét változott mégpedig Varsó-Delhi-Szingapúr párosra, majd 1992. októberétől egészen a járat 1995-ös márciusi megszűnéséig a 767-es gépek a Varsó-Bangkok-Szingapúr útvonalon repültek.

Borítókép: LOT

Forrás: airlinesroute, businestraveller

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!

 


 

2017\11\16 Bbalint Szólj hozzá!

Mégis a Mahan Air jöhet Budapestre?

ep-mmr-mahan-airlines-airbus-a340-600_planespottersnet_624859.jpgIran Air - Mahan Air - Iran Air - Mahan Air, szinte fél évente ez a sor ismétlődik a budapesti járatnyitással kapcsolatban. Most úgy tűnik nem az állami tulajdonban lévő és korábban már biztosra vehető Iran Air lépi meg a budapesti járatindítást, hanem az iráni piac másik legnagyobb, de magántulajdonban lévő légitársasága a Mahan Air.

Furcsa térképet tett közzé a Twitter oldalán a világ legnagyobb légiközlekedési útvonalak változását nyomon követő oldala az Airlineroute. A térképen és a közzétett Tweetben az iráni Mahan Air légitársaság jelenlegi és jövőbeli útvonalai láthatóak egy térképen ábrázolva, kínai nyelven. A térképről azonban jól kivehetőek a tervezett járatok útvonalai (szaggatott vonallal jelölve), melyek között London, Lisszabon, Casablanca, Stockholm és Marrákesh mellett Budapest neve is megtalálható (bár egyelőre csak kínaiul). A Mahan Air légitársaság nemzetközi oldalán azonban ezen változások már nem szerepelnek a térképükön.

dovkc2luiaacsye.jpg

Az airlineroute által közölt térkép Fénykép: airlineroute

A Mahan Air neve nem ismeretlen korábbi hírekből, hiszen az iráni embargó enyhítését követően 2014-ben a turizmusonline.com cikke szerint a Budapest Airport vezetői több alkalommal találkoztak Irán második legnagyobb, magántulajdonban lévő légitársaságának a Mahan Air vezetőivel. Az eltelt időszakban azonban nem indult menetrendszerinti járat a két ország között. Ha viszont a Mahan Air valóban elindítaná budapesti járatát azt várhatóan szélestörzsű repülőgéppel tenné meg, hiszen 57 gépes flottáját Airbus A300, A310, A340, Boeing 747-es és Avro repülőgépek alkotják. 

A Mahan Air mellett a korábban elhangzott hírek alapján az Iran Air is érdekelt lehet Budapestet felvenni célállomásai közé. Erre utal egy cikk melyet az aviationiran.com és az IRNA közölt közölt. A cikkben megemlítik, hogy járat előkészítése már olyan szinten tart, hogy az Iran Air és az iráni hatóságok képviselői a múlt héten Budapesten folytattak megbeszélést a magyar hatóságokkal, valamint a Budapest Airport képviselőivel. A lehetséges jövőbeli budapesti járat tényét Farhad Parvaresh az Iran Air vezérigazgatója is megerősítette, miszerint Budapest neve szerepel a légitársaság európai bővítési terveiben. A lehetséges budapesti járattal kapcsolatban a budapesti iráni nagykövet is megszólalt. Gholamali Rajabi Yazdi szerint a most létrejött találkozó előrébb fogja mozdítani a két ország közötti kapcsolatokat kulturális, gazdasági és politikai téren. Az iráni delegáció budapesti látogatása során megtekintette a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret.

mahan2.JPG

A Mahan Air oldalán található célállomás térkép, de a tervezett járatok nélkül

Legutóbb pedig idén szeptemberben jelent meg az iráni sajtóban a budapesti járatra vonatkozó hír, miszerint folyamatban van a két ország közötti légi kapcsolat megteremtése, írta az iran-daily.com

Nem ismeretlen vendég

Az iránt sújtó embargó ideje alatt az Iran Air Airbus A300/A310-es repülőgépei gyakran szakították meg európai útjukat Budapesten üzemanyag felvétel céljából, hiszen a célállomások repülőterei nem biztosítottak az embargó végett számukra kerozint, a gépek pedig nem tudták egy tankkal lerepülni az útvonalakat, így kitérőre kényszerültek.

A régióban nincs teheráni járat!

Budapesthez legközelebb jelenleg Bécsből repülhetünk közvetlen légi járattal Teheránba. A V4 régióban jelenleg se Prága, se Varsó nemzetközi repülőtere nem rendelkezik menetrendszerinti összeköttetéssel Irán irányába, habár korábban a lengyel nemzeti légitársaság a LOT érdeklődést mutatott egy teheráni járatindítás iránt.

Magyarország és Irán között 1994. március 25-e óta van érvényben kétoldalú légiközlekdési megállapodás. Ennek értelmében közvetlen, megszakításos, vagy akár az ötödik szabadság jogán alapuló járatot indíthat mind két fél. A megállapodás értelmében mind két szerződő országnak joga van kijelölni fuvarozót az útvonalra.

Hogy mi lesz a történetnek a vége izgatottan várjuk, hiszen egy iráni járat új színfolt és egyedülálló lehetőség lenne a budapesti repülőtér számára.

Fénykép: Uskowi on Iran 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!

 

 

2017\11\15 Bbalint Szólj hozzá!

Várhatóan a nyár végén vehetik birtokba az utasok az új utas mólót Budapesten!

img_1669.jpgAlig nyolc hónappal az építési munkák megkezdése után máris elérte a legfelső szintet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új, 2B oldali utasmóló (Pier B) fejlesztése. Az ebből az alkalomból megrendezett bokrétaavató ünnepségen az építkezést megrendelő és finanszírozó Budapest Airport illetve a kivitelező KÉSZ Építő Zrt. bejelentette, hogy az utasmóló 2018 második felére készül el teljes egészébe. A korábbi nyilatkozatokban a 2017-es januári kezdéshez képest körülbelül másfél évvel számoltak a nyitással, ami május-június időszakra volt saccolható. Ezen céldátum azonban most, mint kiderült a nyár végére tolódott. A helyzet érdekes lehet hiszen a jövő nyáron minden eddiginél több hosszútávú járatot kell majd kiszolgálnia a repülőtérnek, szinte egy időben.

2017 márciusában kezdték meg az új utasmóló, a Pier B építését a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Budapest Airport teljes mértékben saját finanszírozású beruházása több mint tízezer négyzetméterrel növeli meg a nem-Schengeni 2B Terminál utasforgalmi területét: a 220 méter hosszú területen 10 új utashídnak és az építészeti megoldásoknak köszönhetően összesen 27 különféle beszállítási lehetőséget biztosít majd - igazodva a különféle légitársasági igényekhez (közvetlen, buszos és gyalogos beszállítás).

A 2B terminálhoz csatlakozó, a SkyCourt és a 2B terminál építészeti arculatával harmonizáló utasmóló egyszerre akár tíz keskenytörzsű gép (Boeing B737 és Airbus A320 gépcsalád), vagy három szélestörzsű (pl. Boeing B777 és Airbus A330) és négy keskenytörzsű repülőgép egyidejű kiszolgálására lesz alkalmas. Az új utasmóló a becslések szerint mintegy 5-6 millió fővel növeli meg a budapesti repülőtér éves utasforgalmi kapacitását.

A Budapest Airport és a KÉSZ Építő Zrt. közös bokrétaavató ünnepségén Stephan Schattney, a Budapest Airport Műszaki Központ igazgatója elmondta: "Nagy örömömre szolgál, hogy a munkálatoknak mindeddig sikerült a projekt mérföldkövek szerint haladniuk. Lényeges, hogy máris megkezdhetjük az épület zárását a tetővel és a homlokzatokkal, ez ugyanis lehetővé teszi, hogy a téli szezonban a belső kialakítással folytassuk a munkát.” Hozzátette: „A célunk most az, hogy a tavasz vége felé elkészüljön a teljes héj. A teszteléseket és a beüzemelést követően a B móló reményeink szerint már jövő nyár végére az utazóközönség rendelkezésére áll majd. Jövőre egyébként több új hosszútávú járatot is üdvözölhetünk, így a LOT Polish Airlines New Yorki és chicagói járatát, illetve az American Airlines philadelphiai járatát, és szeretnénk a lehető legkellemesebb környezetet biztosítani új utasaink számára.”

epul_az_uj_b-oldali_utasmolo_samll.jpg

Szalados László, a KÉSZ Csoport country managere elmondta: „Nem csak öröm, hanem büszkeség is, hogy a Budapest Airport és a KÉSZ Csoport az impozáns SkyCourt épületet követően tovább építi Magyarország légi kapuját. A kivitelezés az ütemterv szerint halad, szinte percről percre emelkedik ki az új utasmóló a repülőtér területén.”

A 2B terminálhoz kapcsolódó utasmóló megépítése az egyik legfontosabb része a Budapest Airport 50 milliárd forintos (mintegy 160 millió Eurós) BUD 2020 elnevezésű repülőtér fejlesztési tervének, melyet a repülőtér üzemeltetője teljes egészében saját finanszírozásból valósít meg 2020 végéig. A B oldali utasmóló megvalósításának összköltsége meghaladja a 25 millió eurót (7,8 milliárd forintot).

A móló megépítése után akár újabb terminálbővítési projekt is startolhat?

ferihegy2020.JPG

Mivel az utasforgalom dinamikusan növekszik, és kitolódik, valamint szinte teljesen eltűnik a szezonalitás a budapesti repülőtér életéből a most építés alatt álló mólón felül tervben van az A terminál rész bővítése is (vagy más néven C terminál projekt) melyről ezidáig pontos tényeket és adatokat nem ismerünk. Az eddig látott tervek alapján ezen projekt vélhetően az A terminálhoz kapcsolódóan további utasfelvételi pultoknak adna helyet, míg az A terminálban újabb biztonsági csatornákat nyitnának meg az utasok számára.

Borítókép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!

2017\11\15 Bbalint Szólj hozzá!

Újabb Airbusokat rendelt a Wizz Air

2_firstflighta320neocfmtakeoff_credit_airbus_p_pigeyre.pngA Wizz Air ma bejelentette, hogy versenyeztetési eljárást követően megállapodást írt alá az Airbus-szal 146 új repülőgép megvásárlására az A320neo családból. A megállapodás 72 A320neo és 74 A321neo típusú repülőgépre szól. Az új repülőgépek szállítása 2022-ben kezdődik, ám a nagyobb részük 2025 és 2026 során érkezik majd, a 2015-ben megrendelt 110 darab A321neo érkezését követően. A megállapodás értelmében a Wizz Airnek lehetősége lesz kicserélni az A320neo típusú repülők egy részét A321neo-ra és fordítva, a jövőbeni szükségletektől függően.

Aktuális listaáron az új rendelés értéke meghaladja a 17,2 milliárd dollárt, ugyanakkor az Airbus jelentős kedvezményt biztosít a Wizz Air számára a listaárakból. A megrendelés véglegesítéséhez a Wizz Air részvényeseinek jóváhagyása szükséges.

Az Airbus ismét biztosította a repülőgépek minősége, a költséghatékonyság, a támogatás és az ár legjobb kombinációját. Biztosak vagyunk abban, hogy az Airbus A320neo és A321neo repülőgépekkel a Wizz Air folytatja az iparágban páratlan növekedési szintet, és kiterjeszthetjük hálózatunkat Európában és a kontinensen túl” (vajon e mondat utalhat a sajtó által latolgatott amerikai járatokra is?-szerk) – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. „Az újabb kategóriájú technológiát képviselő repülőgépekkel tovább csökkenthetjük működési költségeinket, szem előtt tartva célunkat, hogy a Wizz Air legyen Európa legalacsonyabb viteldíjakkal és egységköltségekkel működő légitársasága. A Wizz Air tovább növeli a légi utazás iránti keresletet Közép és Kelet-Európában, valamint a régión túl is azáltal, hogy a legalacsonyabb viteldíjak mellett kiváló fedélzeti élményt nyújt Európa egyik legfiatalabb flottájával.”

Amennyiben a Wizz Air részvényesei jóváhagyják az új rendelést, a légitársaság már megrendelt Airbus-gépeinek száma 282-re növekszik. Az összes rendelés 8 darab Airbus A320ceo és 18 darab A321ceo repülőgépet is tartalmaz, amelyek 2019 első feléig érkeznek, valamint 110 darab A321neo repülőgépet, amelyek szállítása 2019-ben kezdődik meg és 2024-ig tart majd. 

Borítókép: Aviation Week 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!

2017\11\15 Bbalint Szólj hozzá!

Átlépte a 11 milliót az utasforgalom Budapesten

22221800_911030749054012_8697100990549259107_n_1.jpgAz október hónap végével a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér éves utasforgalma átlépte egyik mérföldkőnek számító értéket, mégpedig a 10 milliós határt, de mindezek mellett az utasszám már a 11 milliót is meghaladta. Október hónapban tovább nőtt mind három szektor (utas, cargo gépmozgás) forgalma, habár utasforgalmán tavaly októberhez képest csupán +1,4%-al tudott javítani a budapesti légikikötő.

Átlépte a 10 milliós éves utasszámot, és már a 11-diket is elérte a budapesti repülőtér éves forgalma, hiszen az idén októberben összesen 1,2 millió fő (1.193.412) fordult meg a repülőtér termináljain, +13,4%-al több, mint a tavalyi októberi hónap során. Mivel idén szeptemberben az éves utasszám értéke már átlépte a 9,8 millió főt, így a 10 és a 11 milliós határ mostanra már biztosan megdőlt. Érdekesség hogy a 10 milliós utasszámot első alkalommal 2015. december 15-én lépte át a légikikötő, míg a 11 milliomodik utasát a tavalyi év decemberének hasonló időszakában köszönthette a Budapest Airport. Ez azt is jelenti hogy ezen értékeket közel két hónappal előbb sikerült elérnie a repülőtérnek a korábbiakhoz képest, ami igen szép teljesítmény. Azt hogy meglesz-e a 13 millió már lehet tudni, bár ez tényleg csak attól függ, hogy nem történik-e valami rendkívüli az iparágban, vagy itt Budapesten, mert akár egy hosszabb sztrájk helyzet is jelentősen befolyásolhatja az értékeket, ahogy az korábban a Lufthansa esetében történt. Az október hónap volt a 7. hónap amikor a BUD havi utasforgalma 1 millió fő felett teljesített. Ez azt is jelenti, hogy minden évben egyre inkább kitolódik a szezon, illetve megszűnik az a korábbi szezonalitás ami jellemző volt Budapestre. Jól tükrözi ezt például az IBERIA egész éves üzemre váltása, az Air Canada Rouge áprilisi járatindítása és a Lufthansa, valamint az orosz Aeroflot légitársaság téli időszak alatt történő sűrítése is.

A légi áru szektor idén októberben +5%-os növekedés mellett 10.839 tonna árut kezelt a repülőtér. Ezen szektor teljesítménye még mindig kiemelkedő a régiós vetélytársak mellett, bár Varsó az elmúlt időszakban e területen kezdi beérni a magyar fővárost, és Prága is erősen növekedik. Várhatóan a jövő év során induló Cargo City projekt még erősebb löketet és újabb cargo járatokat eredményezhet a repülőtér ezen szektora számára.

A le és felszállások ún gépmozgások számában +7,7%-os növekedés volt tavaly októberhez képest. Így összesen 9163 le és felszálló repülőgépet regisztráltak.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!

 

 

2017\11\14 Bbalint Szólj hozzá!

Újabb légitársaság kínál Budapesten keresztül történő átszállást!

tapuiatail.pngA múlt hónapban felfedezett LOT-EgyptAir Budapesten keresztüli codeshare megállapodás után az UIA és a TAP Portugal légitársaság döntött úgy, hogy Budapesten keresztül is kínál utasai számára átszállást a két légitársaság innen induló járataira. Ennek köszönhetően október 30-tól kiterjesztett codeshare megállapodás jött létre az Ukraine International Airlines és a TAP Portugal között, mely értelmében a TAP kódja kikerült a Budapestről induló UIA járatokra, valamint az UIA kódja megjelent a Budapestről induló TAP Portugal járatokon.

Újabb codeshare egyezmény növelheti a budapesti átszálló utasok számát, hiszen az alig egy hónappal ezelőtti LOT és EgyptAir megállapodást követően újabb két légitársaság döntött úgy, hogy Budapesten keresztül kínál csatlakozást járataira. A csatlakozásra közel 1 óra áll mindkét irányból az utasok rendelkezésre, ami nem túl sok, de a budapesti repülőtér méreteit nézve ideálisnak tűnhet. A csatlakozási lehetőség egyelőre csak a hétfői, keddig, csütörtöki és a vasárnapi napokon áll fenn a téli menetrendi időszakban.

uiatap2.JPG

Kijevből Lisszabon felé

tapuia1.JPG

Lisszabon felől Kijev felé

Mint ismert a budapesti légikikötő a 2012-es Malév csődjét követően az átszálló utasok csaknem 100%-át elvesztette, ez az arány mára már valamelyest javult, de még mindig csekélynek mondható a Budapesten keresztül átszálló utasok száma. A jelenlegi és a korábbi codeshare megállapodások lehetőséget adnak, hogy ezen szám újra növekedjen, valamint a későbbiekben, ha esetleg a LOT bázisa, már nem csak a hosszútávú járatokra épül, akkor még inkább megugorjon.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!

 

2017\11\14 Bbalint Szólj hozzá!

A világ legkorszerűbb pilótaképző intézménye nyitotta meg kapuit Dubajban!

emirates_flight_training_academy.jpgAz elmúlt napokban Dubajra szegeződött szinte minden szem a légiközlekedési szakmában, hiszen a Dubai AirShow keretében bejelentésre került, hogy az Emirates új géptípussal, mégpedig a Boeing Dreamliner 10-es szériájával gazdagítja flottáját, valamint teljesen megújítja Boeing 777-es repülőgépének fedélzetét. A légitársaság mindemellett a Dubai AirShow keretében felavatta a világ legkorszerűbb pilótaképző intézményét, az Emirates Flight Training Academy-t is.

Az eseményen olyan méltóságok vettek részt, mint Őfelsége Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emirátusok alelnöke, miniszterelnöke és Dubaj polgármestere, Őfelsége Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, Dubaj koronahercege és a Dubai Executive Council elnöke, Őfelsége Maktoum bin Mohammed Al Maktoumm sejk, Dubaj polgármesterhelyettese és a Dubai Media Incorporated elnöke, Őfelsége Ahmed bin Saeed Al Maktoum sejk, az Emirates elnök-vezérigazgatója, továbbá Sir Tim Clark, az Emirates elnöke.

Az Emirates Flight Training Academy-t az egyik legfejlettebb pilótaképző központnak szánjuk nemcsak a Közel-Keleten, hanem az egész világon. Ez az egyetlen olyan akadémia, amely egyszerre ad helyet a pilótaképzésnek és a földi tanulmányoknak, szállást biztosít és kikapcsolódási lehetőségeket is kínál. A hallgatók nemcsak a legjobb képzésben részesülnek, hanem a mindennapokat is igazán kényelmes körülmények között tölthetik a tréning ideje alatt. Az innovációra és az iparági együttműködésekre támaszkodva az akadémia új mércét állít a pilótaképzésben, ezzel is erősítve Dubaj globális légiközlekedési központ szerepét” – fejtette ki Őfelsége Ahmed sejk.

emirates_flight_training_academy_kadetok.jpg

A Dubaj déli részén található Emirates Flight Training Academy képzéseire emírségekbeli és külföldi hallgatók egyaránt jelentkezhetnek. Az intézmény megismerteti a kadétokat a légiközlekedési kultúrával, és felkészíti őket az ágazat, különösképpen az Emirates jövőbeli követelményeire. Az akadémia ötvözi az élvonalbeli oktatási technikákat a modern tanuló repülőgépek nyújtotta lehetőségekkel, hogy a tapasztalattal nem rendelkező kadétok is átfogó képzésben részesülhessenek. A pilótajelöltek szimulátorokon, illetve egy- és többmotoros repülőgépeken tanulnak, a képzés pedig a légiközlekedési iparág elméleti ismeretinek elsajátításával is kiegészül, megkönnyítve a kadétok későbbi beilleszkedését. Ez a befektetés alátámasztja az Emirates elkötelezettségét, hogy a légiközlekedési iparág globális vezetőjeként olyan modern infrastruktúrát hozzanak létre, amely munkára kész pilótákat képez az Emirates, illetve az iparág egésze számára.

Az Emirates Flight Training Academy tervéről először a 2011-es Dubai Airshow keretében beszéltek - az építkezés 2015-ben kezdődött, az idei év elején pedig befejeződött a földi egységek, valamint a szálláshelyek építésének első fázisa.

Egyedi létesítmények és páratlan lehetőségek a jövőbeli pilótáknak

Az Emirates Flight Training Academy egy 164 000 négyzetméteres bentlakásos intézmény. Összesen 36 tanterem, földi szimulátorok, 27 tanuló repülőgépből álló flotta, 1800 méteres, modern navigációs rendszerrel és világítással ellátott felszállópálya, egy független légiforgalmi irányítótorony, mentőszolgálat és tűzoltóság, illetve egy karbantartó központ tartozik a létesítményhez. A programban résztvevő férfi és női kadétok számára különálló, modern stúdió lakásokat, valamint számos sport- és szabadidős létesítményt terveztek. Az akadémián összesen 600 pilótajelöltnek tudnak szállást biztosítani.

 A hagyományostól eltérő magasabb szintű képzés

A pilótajelöltek képzési programja a tantermi ATPL képzéssel kezdődik, kiegészülve olyan egyéb, szükséges alapozó tréningekkel, mint például az angol nyelvoktatás. Az akadémia innovatív megközelítését tükrözve, a kadétok az egymotoros Cirrus SR22 géptípus vezetését követően a Phenom 100EV VLJ sugárhajtású repülőgép vezetését sajátíthatják el. Ez eltér a hagyományos képzési módszertől, amely során az egymotoros gépeket a kétmotoros gépek követik, és csak ezután sajátíthatják el a sugárhajtóműves repülőgépek vezetését. Az akadémia így egy lépéssel megkönnyíti a kadétok képzését, akik több tapasztalatot szerezhetnek a sugárhajtású gépeken. A pilótajelöltek a képzés végén több hajtóműves repülőgépre érvényes, műszeres repülésre való minősítéssel ellátott kereskedelmi pilótaengedélyt szerezhetnek, valamint ATPL vizsgát tesznek. A teljes képzés időtartama változó, 21 hónaptól egészen három és fél évig tarthat, attól függően, hogy a kadétoknak szükségük van-e alapozó tréningekre a normál képzéseken felül.

23135193022_b7b930e3b8_b.jpg

A Phenom 100EV VLJ sugárhajtású repülőgép

Az akadémia négyágú megközelítést alkalmaz a pilótaképzésben: interaktív elméleti oktatás a tantermekben, gyakorlati képzés a legalkalmasabb gyakorló repülőgépeken, szimulátoros gyakorlati oktatás, valamint légitársaság központú, útvonal orientált képzés

Élvonalbeli oktatás

Az Emirates Flight Training Academy tantermeit a legmodernebb technológiával és eszközökkel szerelték fel, hogy a hallgatók még jobban elmélyülhessenek a tanulásban. A tanterv papírmentes, helyette interaktív digitális segédanyagokat használnak, melyeket a kifejezetten erre a célra kialakított tantermekben, illetve tableteken érhetnek el a kadétok. Az Emirates Flight Training Academy a Boeinggel együttműködve egy integrált szoftver rendszert is kiépített, amely egyaránt menedzseli az oktatást és a tanulórepüléseket. Mindezek mellett a tantermekben virtuális valóság technológiával biztosítják, hogy a kadétok még átfogóbb képet kaphassanak a repülés alapelveiről és a repülőgépek működéséről.

ekfta_a4_infographic.jpg

A kadétok a repülési műveletekkel is megismerkednek, illetve különböző szárazföldi oktatóeszközök, valamint korszerű szimulátorok segítségével képzik ki őket különféle helyzetek kezelésére.

Az Emirates Flight Training Academy kadétjai a kompetencia alapú megközelítés segítségével legalább 1100 órányi földi és 315 óra repülési gyakorlaton vesznek részt (beleértve a szimulátoros repüléseket is). Ez biztosítja, hogy a képzés nemcsak teljesíti, de felül is múlja a hatóságok által az ab initio pilótaképzésre előírt iránymutatásokat.

Kedvet kaptál hozzá?

Az első pilótajelöltek – az Emirates előkelő UAE National Cadet képzési programjának tagjai – már elfoglalták az Emirates Flight Training Academy területén található szállásaikat. A UAE National Cadet képzés hallgatóinak korábban a tengerentúlon kellett teljesíteniük a légi gyakorlatokat, mostantól azonban a képzés teljes időtartama alatt Dubajban tartózkodhatnak. Külföldi kadétok 2018-tól jelentkezhetnek az akadémia képzéseire, a felvételi követelményekről, az alkalmassági feltételekről, valamint a felvételi időpontokról pedig az alábbi oldalon találhatnak bővebb információt: www.emiratesflighttrainingacademy.com.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!

2017\11\13 Bbalint Szólj hozzá!

Hivatalos! Napi hat járatpárra vált a Lufthansa Frankfurt és Budapest között

lhhu5.PNG

Az elmúlt hetekben itt a blogon olvashattatok elsőként arról, hogy a német Lufthansa még a korábban decemberre időzített sűrítés előtt egy újabb járatpárt helyezett el a foglalási rendszerébe a jövő nyári menetrendi időszak kezdetével. A légitársaság ekkor még nem erősítette meg az információt, azonban a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy indul a hatodik Frankfurt-Budapest járatpár, ami további 20%-os növekedést jelent a korábban bejelentett 40%-hoz képest. Mindemellett a korábbi decemberi sűrítést is előrébb hozta a Lufthansa november végére, így ekkortól már napi öt járata lesz az útvonalon a légitársaságnak.

Újabb bővítést jelentette be a Lufthansa a Frankfurt-Budapest útvonalon. Az eddigi menetrend szerint a nyári időszakban öt, a téli menetrendben pedig négy járat közlekedett a két város között. 2017. november 27-étől viszont a téli időszak alatt is naponta öt járat közül választhatnak az utasok ( ez a dátum korábban december 11-e volt) a mostani bejelentés értelmében pedig a 2018-as nyári menetrend 2018. március 25-i életbe lépésétől már naponta hat járat közlekedik a magyar főváros és Németország legforgalmasabb repülőtere között. Az új járat 17:00-kor száll fel Frankfurtból és másfél órával később landol Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ez számos Frankfurtba érkező interkontinentális és kontinentális járat utasai számára kínál ideális csatlakozást a magyar főváros irányába, többek közt a Bogota, Ibiza, Málta, Valencia, Edinburgh, Lyon, Porto, Sevilla és Lisszabon felől érkező utasok érhetnek gyorsan és kényelmesen Budapestre.

Visszafelé 19:15-kor indul az útvonalon közlekedő Airbus és 20:55-kor érkezik meg Frankfurtba, így több késő este Amerikába, Ázsiába és Afrikába tartó járat érhető el rövid átszállási idővel: Budapestről Buenos Aires, Rio de Janeiro, São Paulo, Singapore, Bangkok, Johannesburg, Sanghaj és az etiópiai Addis  Ababa felé indulóknak rövidül le a transzferidejük Hessen tartomány fővárosában.

Az új járat a hét minden napján közlekedik majd, így 20%-kal, heti 35-ről 42-re növekszik a Lufthansa járatszáma a két város között, míg a Lufthansa Csoport ezzel heti 176-ra növeli a Budapest, Debrecen, Sármellék, illetve Ausztria, Németország, Svájc és Belgium között közlekedő járatai számát. Az üléskapacitás a Budapest és Frankfurt között növekvő arányban repülő Airbus A320, 320 neo és 321-es nagyobb kapacitású keskenytörzsű géptípusoknak köszönhetően közel 40%-kal bővült az idei évben. Jegyek 42 400 forinttól foglalhatók a www.LH.com weboldalon, vagy a 06 1 429 2200-es telefonszámon.

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!

2017\11\10 Bbalint Szólj hozzá!

A Bahama-szigetek még soha nem volt ilyen közel a magyar utazókhoz!

Mosoly, szeretet és lenyűgöző érintetlen környezet vár mindenkit

23515836_2017673964926255_1199768024_n.jpgÚj légi járat indult Frankfurt és a Bahama-szigetek fővárosának számító Nassau között a német szabadidős utakra specializálódott Condor légitársaságnak köszönhetően. Az új járat nem csak a német piacot célozza meg hanem Magyarországról is várja az utazni szándékozókat. Legyen az egy családi, vagy nászutas nyaralás.a Bahama-szigetek ideális kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget nyújt az utazók számára, melyről egy workshop keretében mi magunk is megismerkedhettünk.

Izgalmas és igen látványos workshopot tartott ma reggel a Condor légitársaságot itthon képviselő Aviareps és a Bahamai Turisztikai Hivatal Közép európai képviselete. Az esemény aktualitása nem is jöhetett volna jobbkor, mint most hiszen november 6-dikával már hetente egyszer közlekedő, szezonális, non-stop Condor járat köti össze a sziget fővárosát Frankfurt repülőterével. Az új Condor járat azért is különleges,mivel eddig az európai utazók csak a British Airways londoni járatával, vagy USA és Kanada nagyvárosain keresztül tudtak eljutni a szigetre. Így nem csak a német, hanem a Kelet európai régióból, köztük Budapestről is gyorsabban juthatunk el a Bahamákra a hétfői napokon, a Frankfurtból induló 12:30-as járattal, melyre az utasokat Budapestről Frankfurtig a Lufthansa reggel 06:45-kor induló járata szállítja. Kedvező feltétel az is, hogy amennyiben a budapesti járat már tele van, lehetőség nyílik bécsi Austrian, vagy Lufthansa indulással is elérni a csatlakozást. A szigetekre általában kerek egy heteket töltenek el a nyaralók, de a heti egy járat miatt nem kell aggódni, hiszen a jegyünk kombinálható más célállomásokkal is, így kötöttségek nélkül utazhatunk, sőt vízummentesen is, hiszen a magyar állampolgárok számára 2009. óta már nem szükséges vízumot igényelniük az országba történő belépéshez, ha a tartózkodásuk nem haladja meg a 90 napot.

23548294_2017663388260646_1303141652_n.jpg

A menetrend és a budapesti Lufthansa járattal történő csatlakozás

A Frankfurt és Nassau közötti távolságot a Condor légitársaság felújított, szélestörzsű Boeing 767-300ER típusú repülőgépének fedélzetén tehetjük meg, melyen három osztály kategória közül választhatnak az utazók, mégpedig Economy, Premium és Business Class. Minden osztály köztük az Economy is full-service szolgáltatást, valamint ingyenesen feladható poggyászt is biztosít, melynek súlya az Economy osztályon 20, a Premiumon 25, a Business Classon pedig 30 kg lehet.

Na de miért is érdemes ideutaznunk?

bah1.jpg

Talán a legcukibb az, hogy még kis malacokkal is úszkálhatunk Exuma szigetén Fénykép: YouTube

Habár a Bahamákon nyaralni igen drágának mondható, mégis van valami varázsa az itteni környezetnek, nem mellesleg az időjárás is mindig kedvező. A közel 700 kis szigetből álló ország fő közigazgatási központja a Nassau fővárosnak is otthont adó New Providence sziget. Nassau korabeli épületei, piacai autentikus képet adnak, milyen is volt valaha még a gyarmatosítók időszakában a szigetvilág.

atlantis1.jpg

Ugye milyen mesés? Fénykép: Atlantis

A város leginkább az Atlantis nevezetű hoteljéről lehet sokak számára ismert, melyet évekkel ezelőtt egy amerikai milliomos Atlantisz legendájából ihletet merítve megvalósította grandiózus álmát és létrehozott egy fantasztikus szórakoztató központot mely Atlantis World nevet kapta (most már Dubajban is van egy). E vízi paradicsom minden igényt kielégítő, monumentális létesítmény a szórakozás és a kikapcsolódás hihetetlen tárházával. Mint ismeretes a Bahamák leginkább a kikapcsolódásra, pihenésre, valamint nászútra érkező turisták paradicsoma, hiszen számtalan luxus és helyi szálloda áll az utasok rendelkezésére megannyi szolgáltatással, isteni gasztronómiai fogásokkal és fehér homokos tengerparttal. A szigeteken nagy népszerűségnek örvend a búvár turizmus is, hiszen az óceán vize kristálytiszta, valamint számtalan barlang is megtalálható itt. A szórakozást segíti a különböző fesztiválok és ünnepélyek is, valamint a szállodák szabadtéri szórakozóhelyei, ahol kellemes koktélok társaságában élvezhetjük a karibi hangulatot és vissza se vágyunk haza.

Ha a cukiság nem lenne elég itt van videóba is

A Condor légitársaság hazai képviseletét az AVIAREPS Kft. látja el - bővebb információt a légitársaságról itt, a Bahama-szigetekről pedig itt érhetsz el!

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!